Това ми е любимата рецепта за след работа, само ги хвърлям на тигана с лук и вечерята е готова, а колко е вкусно, алеле майко!



В днешни дни, когато сме заобиколени от толкоз некачествена и да кажем вредна храна, за всички от голямо значение е, какво консумират, иначе казано: каква е хранителната стойност на продуктите. Постоянно жените, а и мъжете също спазват какви ли не диети, принуждаващи ги стриктно да следят тези стойности.

За следваща тема сме избрали - пилешки дробчета. Ще ви спестим ровенето в справочници и търсенето на тяхната хранителна стойност.

Пилешките дробчета са любими на мнозина, а има и защо, разбира се освен, че те са извънредно вкусни, можем да кажем, че са и много полезни. Доставят на тялото ни нужните- селен, цинк, витамините В2, В3, В6, В9, В12, фосфор и ред други полезни вещества. В себе си те съдържат: 119 калории, 5g. мазнини, 17g. белтъчини и 1g. въглехидрати.

Не се колебайте спретнете си една прекрасна вечеря и се насладете на едни пилешки дробчета, които хем ще бъдат вкусни, хем полезни.

Добър апетит!

Рецепта за Пилешки дробчета по селски


Продукти:

- пилешки дробчета (1000 гр)
- лук (кромид, 400 гр.)
- домати (600 гр.)
- чушки (зелени, 300 гр.)
- пресен магданоз
- червен пипер (1 ч.л.)
- олио (100 мл.)

Начин на приготвяне:

Дробчетата се почистват и измиват, след което се оставят да отцедят. Лукът се нарязва заедно с чушките, които се почистват от семето.

Дойде време да започне същинската част. В дълбок тиган или в тенджерка се запържват дробчетата, после си изваждат, и в същата мазнина се изпържват лука и чушките. Когато зеленчуците омекнат, се добавят домати, които предварително е необходимо да са обелени и нарязани на едро.

Сосът се оставя да поври и се подправя с червен пипер и чубрица. Накрая се добавят изпържените дробчета, последвани от магданоз, нарязан на ситно.
След 2-3 минути, ястието се посолява на вкус и е готово за сервиране.

Рецепта за пилешки дробчета с лук на тиган

Продукти:

- пилешки дробчета (500 г.)
- кромид лук (стар, 3 глави)
- суха мащерка (1/2 ч.л.)
- вода (100 мл.)
- сол (1 ч.л.)
- олио

Начин на приготвяне:

Започваме с приготовленията преди същинската част. Първо е необходимо да накиснете дробчетата във вода за поне 1 час. Главите лук - обелете и нарежете на филийки. Подберете съда, в който ще готвите. За целта, подходящ ще е дълбок и широк тиган. Налейте мазнина и го поставяте на загрят котлон. След като започне да цвърчи внимателно се изсипва и лукът. Когато се позапържи, се добавят и дробчетата. Отцедете ги добре от водата. Поръсете със сол и разбъркайте. Когато дробчетата леко побелеят долейте 100 мл. вода. Вече може да намалите котлона. Поръсете ястието с мащерка, стрита на прах и разбъркайте отново. За завършек, докато още не сте отделили от котлона, поръсете от горе с настърган кашкавал на едро. Готово, вече може да ги поднесете.

Рецепта за пилешки дробчета на фурна с ориз и гъби
Продукти:

- пилешки дробчета (1/2 кг.)
- ориз (1 ч.ч.)
- гъби (200 гр.)
- олио (5-6 с.л.)
- подправка за пиле (1 ч.л.)
- зелен лук (1-2 стръка)
- черен пипер на зърна
- магданоз

Начин на приготвяне:

Измиваме и нарязваме дробчетата на половин, а лука и гъбите нарязваме на ситно. Запържваме ги в олиото за 5-6 минути само да си сменят цвета. След което, в тавичка изсипваме ориза и заливаме с 2 и 1/2 ч.ч. гореща вода, в която сме разтворили подправката за пиле. Разпределяме равномерно дробчетата. Посоляваме на вкус и добавяме останалите подправки. Слагаме във фурната на 180 градуса и печем, около половин час, докато ориза попие всичката вода, като не разбъркваме ястието. Готово, вадим от фурната и после покриваме тавата с кърпа.


Четете още:

🔴 Няма ваксина срещу мизерия

🔴 Тази елементарна задача се оказа сериозно предизвикателство за много хора

🔴 Вижте какво се случва на ГКПП "Маказа" и си отговорете: Толкова ли е зле на българското Черноморие!? (СНИМКИ)





Източник: За Жената





Коментари

горе