Волейболистките прекършиха и тима на Чехия с 3:1



Националките по волейбол записаха втора победа на квалификацията в Ротердам (Хол) за световното първенство през 2018 г. След като победиха отбора на Словения с 3:1 на старта, волейболистките на селекционера Иван Сеферинов се наложиха също с 3:1 (-18, 24, 16, 21) и над националките на Чехия.

Мачът с чехкините беше изключително равностоен и оспорван. Съперничките на българките спечелиха първия гейм, в който нашите влязоха трудно. Във втория двубоят мина през няколко обрата, равенства в края и с трудна победа за националките ни, които прекършиха съпротивата на чехкините. Това им даде самочувствие и те ги прегазиха само за 27 минути в третата част, като им дадоха да направят само 16 точки. В четвъртата Чехия пак дръпна в резултата при 18:16, но българките не позволиха повече изненади, стабилизираха играта си и си осигуриха трите точки, с които оглавиха класирането.

В този мач статистиката отбеляза 43:46 за нашите от атака, 16:11 от блокада, 6:7 аса и 29:20 от грешки на съперника. Именно грешките на чехкините се оказаха решаващи за крайния резултат. Това беше и най-добрият подарък за либерото ни Русена Сланчева, която влизаше като резерва в трите гейма след първия.

Топреализатор за тима ни стана капитанката Елица Василева с 19 точки (4 блока, 1 ас) по 15 добавиха Добриана Рабаджиева (2 блока, 1 ас) и Емилия Николова (3 аса). Христина Русева пък завърши с 9, от които 7 от блокади. За Чехия с 22 точки (2 блока, 2 аса) отличничката беше Анета Хавличкова.

В първите си срещи тимът на Белгия би Чехия с 3:2, а Холандия - Гърция с 3:0. Днес от 15,30 ч. националките ни играят с тима на Гърция.


Четете още:

🔴 Отпада документът за сключен граждански брак на хартия

🔴 Ще се пенсиониранме на 70 години! Справка: Бабата на Каролев!

🔴 Защо един пенсионер, работил за България цял живот, получава 200лв. пенсия, а 16-годишна ромка с 3 деца 1500лв помощи на месец!?





Източник: Монитор





Коментари

горе