С воля и късмет, Григор тръгна победно в Пекин



Григор Димитров стартира успешно на силния турнир в Пекин, след като се бори близо 2 часа с Дамир Джумхур (Босна) за 6:1, 3:6, 6:3.


Българинът показа характер в трудния двубой срещу съперник в отлична форма.

Имаше и късмет в ключови моменти, което извади от релси босненеца и помогна за успеха.

Димитров стартира експресно и взе първия сет с 6:1, като видимо превъзхождаше. Още при 1:0 Григор изпусна три точки за пробив, но при 2:1 прошка нямаше. Първи удар при подаването на съперника и 3:1.

Последва гръмовен гейм за затвърждаване на пробива, гарниран с първите два аса на Димитров в мача. При 4:1 дойде нов пробив, а Джумхур видимо не се чувстваше добре на корта.

Григор приключи първия сет с атрактивно воле за 6:1, и то само за някакви си 28 минути. Последва пауза, защото масажист опита да облекчи проблемите в гърба на босненеца.

Вторият сет бе различна история. Необяснимо, Джумхур изглеждаше в по-добро състояние, въпреки разправата в първата част.

Димитров печелеше сравнително лесно подаванията си до 3:4, когато съперникът получи едва третата си точка за пробив в целия мач. Не успя от първи опит, но от втори го направи. 3:5.

Затвърди пробива и с 6:3 взе втория сет, а с това сякаш преобърна с главата надолу картината на мача. Предимството вече изглеждаше да е избрало неговата половина на корта, след като трайно бе при Григор в първата част.

Третият сет вървеше мъчно и грешките на Димитров станаха обичайна гледка. В един момент удивителна статистика стресна - 9:0 двойни грешки, като деветката бе за българина. Твърде много...

Първата ни ракета трудно взимаше подаването си, минаваше през точки за пробив, изравнявания, на ръба на късмета с няколко топки по линиите... При 2:2 дойде повратен момент.

Самоувереният Джумхур имаше нова точка за пробив, Григор я спаси с уникален шанс - волето му спря върху мрежата и инфарктно избра да тупне в полето на съперника.

Това разяри босненеца, който започна да крещи "Колко може?", визирайки, че всеки път късметът избира българина. После хвърли ядно ракетата си, когато Димитров хладнокръвно го довърши, за да си вземе гейма.

При 3:2 отново всичко се промени - Григор изглеждаше пак супер уверен и спокоен. Размениха спечелени подавания и при 4:3 Димитров нанесе удара.

Два уникални бекхенд ретура и едно звездно отиграване на мрежата при къса топка от Джумхур оставиха с отворена уста от удивление съперника. Григор запази най-доброто за решителния момент и показа характер въпреки трудните периоди в мача.

При 5:3 мачът бе завършен с два аса и много класа в последното подаване.

Българинът чака победителя от Хуан Мартин дел Потро и Пабло Куевас във втори кръг. Техният мач започва по-късно днес.

Турнирът е от изключителна важност за Григор, който има да защитава 300 точки в Пекин, след като преди година игра финал там.


Четете още:

🔴 "Кога се смръзне жарка кръв в гърди ми, кога от смърт аз бъда покосен…"

🔴 Виж магията на България в три минути (ВИДЕО заснетo с дрон)

🔴 Българи внесоха петиция в Европарламента срещу двойния стандарт при храните





Източник: Дир.БГ





Коментари

горе