"Катинарът" на ГКПП "Маказа-Нимфея" остава до 29 юли


Сряда, 15 Юли 2020


Ако не се случи голяма изненада, пътуването за туристи през граничния пункт "Маказа" ще бъде невъзможно до края на месеца. „Катинарът“ на ГКПП „Маказа-Нимфея“ остава до 29 юли.
Това пише излизащият в Комотини вестник „О хронос“.


И след 15 юли през ГКПП „Маказа“ ще преминават гръцки граждани, както и български с имоти там или трудови договори, но не и туристи.
Припомняме, че от 15 до 29 юли гръцките власти ще пропускат през ГКПП „Кулата-Промахон“ само с отрицателен тест за COVID-19. Сертификатът за отрицателен резултат трябва да бъде издаден на английски език и да съдържа трите имена и номера на паспорта (лична карта) на пътника. Това гласи решение на гръцките власти, публикувано официално в сайта на Министерството на външните работи на България.
Туристите ще трябва да притежават документ за отрицателен PCR тест, направен в сертифицирана държавна или частна лаборатория, в рамките на 72 часа преди пътуването.


Решението, подписано от министрите на здравеопазването, транспорта и инфраструктурата, влиза в сила в сряда, 15 юли 2020 г., една минута след полунощ, и ще бъде валидно до 29 юли 2020 г. в 00.01 часа.
Ограниченията не важат за гръцките граждани.
В допълнение към отрицателния тест, от сряда всички пътуващи за Гърция негръцки граждани трябва да попълват декларацията с QR код.

Тя ще е задължителна за влизане през ГКПП „Кулата-Промахон“, но и за кацащите със самолети.
Срокът за попълване на документа беше намален от 48 на 24 часа преди пътуването.Източник: rodopi24

Следваща статия:
Напусна ни актьорът Васил Стойчев

Коментари

Видео на деня

горе