6 приложения на чесънът, за които никога не сте чували. Определено ще ви впечатлят и станат любими



Всеки знае, че чесънът е доста полезен не единствено за приготвяне на кулинарни изделия, но и за укрепване на здравето. Но ползите от неговата употреба не спират само до тук.

Ето как може да използвате чесън по няколко необичайни и практични начина.

Акне

Обелете скилидка чесън и я разрежете. Втрийте сока в засегнатия участък и го оставете да подейства за няколко минути, след което го отмийте с топла вода и мек сапун.

Гъбична инфекция

Обелете 10 скилидки чесън. Намачкайте ги и ги изсипете в литър гореща вода. Потопете краката си в приготвената вана и ги оставете, докато течността се охлади. Накрая подсушете кожата и поставете памучни чорапи.

Друг лесен метод за облекчаване на гъбичната инфекция по краката се състои в употребата на мехлем от чесън. Смесете равни количества чесън и зехтин. Нанесете пастата върху засегнатия участък и я оставете да подейства за няколко минути, след което я отстранете по обичайния начин.

Зъбобол

Поставете разрязана скилидка чесън в устната кухина, между венците и вътрешната част на бузата (в близост до засегнатия зъб). Оставете я да подейства за няколко минути и не след дълго време ще забележите как болката отшумява.

Трънче в пръста

Обелете скилидка чесън. Намачкайте я и я поставете върху засегнатия участък. Обвийте обработеното място с помощта на марля или лейкопласт и оставете лечебното средство да подейства за час.

Пукнатини в прозореца

Използвайте чесън, ако забележите малки пукнатини по стъклото на прозореца. Разрежете една скилидка от него и я втрийте директно върху засегнатия участък. По този метод бихте могли да предотвратите разпространението на пукнатината по останалата част от стъклото.

Лек срещу настинки и инфекции

Чесънът е бил използван от китайската медицина в продължение на векове като естествено средство за възстановяване на организма. Обелете една скилидка от него, разрежете я и я поставете в устната кухина. Повтаряйте процедурата всяка сутрин след събуждане. Смученето на чесън е много полезно за насърчаване на здравето. Слюнката, заедно с хранителните вещества, достигат до кръвта, пречиствайки лимфните и кръвоносните съдове. Освен това чесънът укрепва устната кухина и спира кървенето на венците. След осъществяване на процедурата, изплюйте скилидката и измийте зъбите по обичайния начин. Ако миризмата остава, може да сдъвчете няколко зърна кафе или листа магданоз.


Четете още:

🔴 Кайсиево руло с орехи

🔴 ПОВЕДЕНИЕТО НА ХОРАТА, СПРЯМО ТЕХНИТЕ ЗОДИИ

🔴 Майка на 50





Източник: За Жената





Коментари

горе