Във всеки дом трябва да има по едно шишенце от това масло-помага при кожни проблеми, регулира нивата на холестерол



Употребява се при лечение на кожни раздразнения и проблеми като акне , микози , херпеси , екземи и дори псориазис . Маслото намира приложение и в кулинарията.

Приемът му подобрява инсулиновата чувствителност, стимулира лимфоцитната активност на имунната система, защитава черния дроб и е идеално решение при астматични проблеми, тъй като съдържа веществата тимохинон, карвакрол, тимол.

Маслото от черен кимион е подходящо за консумация от всички хора, без значение дали страдат от някакви заболявания или не.

То е чудесно, тъй като неговите свойства са изключително полезни, особено за такива, страдащи от заболявания като диабет, астма, висок холестерол, депресивни състояния и разтройства.
Кимионовото масло съдържа Омега 6 мастни киселини и фитостероли , които регулират нивата на холестерол в кръвта и същевременно стимулират имунната система. Перфектен продукт за подправяне на зеленчуци, ястия, риба, бобови растения. Освен това, доста често се използва по една чаена лъжичка за подправяне на смутита, сокове и други напитки. Маслото се характеризира с богато разнообразие от активни съставки и минерали като желязо, фосфор, антиоксиданти, витамин E и каротин.

В допълнение, комбинацията от над 100 активни компонента поддържа, заздравява и балансира имунната система, облекчава болките при главоболие, синузит, мигрена, унищожава паразити и бактерии, неутрализира свободните радикали и действа диуретично на организма. Освен това, приемът на масло от кимион подобрява кръвообращението, стимулира сексуалната активност, увеличава количеството на кърмата след раждане и насърчава храносмилателната система.
Не трябва да се прекалява с употребата му. Идеалното количество за дневен прием е една чаена лъжичка. Масло от черен кимион може да си набавите от хипермаркети и био магазини.


Четете още:

🔴 Как се правят основните 4 зимни български чорби и ястия: Постна чорба с праз, Капама, Шкембе и Кисело зеле с наденица

🔴 2018 година ще сбъдва мечтите! Това са зодиите, които най-накрая ще получат всичко, за което са мечтали

🔴 Детска къщичка в тетевенския Балкан





Източник: lekuvai





Коментари

горе