Какви са полезните действия на тиквените семки?



Напоследък мазнините са сочени като основен виновник за високия холестерол, наднорменото тегло, сърдечносъдовите заболявания.

Сред растителните мазнини обаче има и редица полезни. Една превъзходна и много полезна растителна мазнина е тази от тиквени семки.

Маслото от тиквени семки има противовъзпалителни свойства, които намаляват болките в ставите, потискат вирусните инфекции. Мощните антиоксиданти в това масло предпазват сърдечносъдовата система, борят се със свободните радикали, предизвикващи не само възпаления, но и рак.

За какво помага маслото от тиквени семки?

Успокоява безпокойство и стрес

Тиквеното семе е източник на витамин Е, магнезий, цинк, омега-3 и омега-6 мастни киселини. Освен тях в маслото от тиквени семки се намират и стероли. Всички те вкупом се борят със стреса, напрежението, безпокойството, депресията.

Изследванията показват, че маслото от тиквени семки бързо подобрява тревожността и повишава секрецията на серотонин. Това се дължи на триптофана в състава на тиквеното семе. Триптофанът стимулира по естествен път секрецията на хормони на щастието.


Четете още:

🔴 Компанията на най-богатата българка с официална позиция за мегаскандала с разбитата пирамида за милиони!

🔴 Най-добрите отбивки по пътя за Пампорово! Ресторанти и капанчета, които не са за изпускане /СНИМКИ/

🔴 Дамите в България са в шок! Жени Калканджиева каза нещо важно, което не искаха да чуят





Източник: iNews





Коментари

горе