Мръсната истина за киселото мляко излезе наяве!

Момиче от дома в Борован: В центъра стават ужасяващи неща (Видео)В Центъра за настаняване от семеен тип в Борован стават „ужасяващи неща". Това разкри пред Нова телевизия едно от децата, които живеят там. 

В последните дни домът нашумя с новината за насилието, което упражнява една от възпитателките – Людмила Петрова. От видеоматериалисе вижда как жената бие и обижда две от децата. 

„Не само тя, а и един от помощник-възпитателите ни бие. От пет години съм в този дом и нищо не се е променило. Не сме се оплаквали, защото винаги сме се страхували от последствията”, каза още момичето от дома.

Тя разкрива още, че веднъж е била удряна от „управителя на центъра”. И допълва, че всички настанени там деца са подложени на системен психологически тормоз – обиди, главно свързани с бъдещето им на „проститутки и затворници”.

Проверките в центъра продължават. От тях ще стане ясно и какви ще бъдат последствията за възпитателите, за които вече е ясно, че са упражнявали насилие над деца.

По закон за малтретиране на малолетен наказанието е до три години лишаване от свобода.

Освен заснетите действия на Людмила Петрова, от Държавната агенция за закрила на детето са установили най-малко още два случая на тормоз от страна на възпитатели към дете. 

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!Източник: 24 часа

Следваща статия:
Срещнах Дядо Добри: Искрени истории за светеца от Байлово и уроците, на които ни научи

Коментари

Видео на деня

горе