Вземат заплати по 13 000 лв., за нас няма 500 лв. за пенсия    





Доживях да чуя потвърждение на убеждението ми минималната пенсия да стане 500 лв. Изследователят в Института за синдикални изследвания Виолета Иванова при представянето на данните на КНСБ за първото тримесечие на 2018 г. казва, че 2340 лв. са необходими на 4-членно семейство да преживее месеца. На тази база пенсионерът трябва да получава пенсия минимум 585 лв., а в София - 763 лв.

73,3% от домакинствата в България не могат да си покриват нуждите. 2 млн. са хората, които са с доход под 321 лв. А много социалният министър Бисер Петков се уби да кряка, че от 1 юли ще се „актуализират" всички пенсии с 3,8%. Страхотно увеличение - няма що. Не смее и да гъкне, че не пенсионерът е длъжник на държавата, а държавата е длъжник на пенсионера. Защото днешната пенсионна система в най-чиста форма е геноцид.

Доходите на управниците се увеличават непрекъснато. Шефката на Комисията за финансов надзор – 13 000 лв. месечно, шефът на БНБ – 70 000 лв. без премии, бонуси и командировъчни. Членовете на бордовете на държавни фирми - с астрономически заплати. А ние търпим подигравките им с унизителните 40 лв. коледни и великденски, докато те вдигат заплатите си с по 300 лв. И хич не ги е еня, че съседът Ципрас дава на своите пенсионери по 1000 евро за Коледа и Великден. Съгласно Конституцията ни държавата е длъжна да осигури достъпно здравеопазване и безплатни медицински грижи. Но не защото самозабравили се престъпници превърнаха болниците в търговски дружества, а здравето - в стока. Защо е НЗОК? За да бъдат лекарствата по нея по-скъпи, отколкото в Гърция, Румъния, Германия... И как да се отървем от всичко това? Ами и това е и просто, и лесно. Да се премахнат привилегиите на депутати и министри и да накараме всеки от тях да премине кръговете от ада, на които сме осъдени всички ние - да чакат реда си на опашка, да вземат направление и да плащат такса за посещение при лекар.

В България няма пари за линейки, за животоспасяващи лекарства. А управляващите се возят в бронирани лимузини, ползват вояажи, лукс и разкош.

Валерия Стефанова, Гулянци


Четете още:

🔴 Долу ръцете от отец Иван!

🔴 Супа гони киселините завинаги

🔴 Избухва Илинденско-Преображенско въстание





Източник: Ретро





Коментари

горе