С децата в почивните дни (6 - 7 април)



СЪБОТА, 6 АПРИЛ

 - София -

Къщата за четящи хлапета организира Палачинково парти с много английска реч и традиции от Острова. Децата ще имат възможност да научат повече за английската традиция Pancake Day, сами да направят палачинки, да се състезават, тичайки с палачинка в тигана, като се опитват да не я изпуснат на земята и накрая да седнат и вкусно да похапнат. Заниманията ще бъдат изцяло на английски език с преподавателите на Mary Eton LC и са подходящи за деца на възраст над 3.5 години. Начало: 12.30 ч. Вход: 15 лева Необходимо е предварително записване на mail@prikazkabezkrai.com.

- София - Празник за децата и птичките

се провежда на езерото Ариана от 11 до 14 ч. в рамките на Международния фестивал за анимация "Златен кукер". По време на него ще бъде организирана работилница за къщички за птици. Децата ще бъдат зарадвани и с други разнообразни забавления.

- София - Ателие за работа с филц организира и през двата почивни дни магазин-галерия Zелена.
Плъстенето е традиционна техника в текстила, за която се използва сурова багрена вълна. Същността на техниката е оформяне на фигури чрез степване на мократа вълнена прежда с ръце. В днешно време е много популярна за изработване на шапки, чанти, бижута, брошки. Екипа на Zелена и младият артист Панчо Ангелов ще ви въведат в това страхотно изкуство. Подготвили сме вълна в най-разнообразни цветове. Всеки курс продължава 2 часа и могат да присъстват до 5-ма души едновременно. Курсовете са в часовете 14 - 16 ч., 16 - 18ч. и 18 - 20 ч. Нужно е прадварително записване. Таксата за участие е  10 лв., а цените на стъклените предмети са между 4 и 15 лв. Ако желаете може да донесете собствен стъклен предмет. За повече информация резервации: e_shemtova@abv.bg и zelenazelena@abv.bg.

- София - Кулинарна работилница се организира от 11 до 14 ч. в "Чайната". Заниманието е подходящо за деца над 3 години. таксата за участие е 10 лв. От 11.30 ч. до 15.30 ч. пък се организира и работилница за пясъчни картини. Таксата за една картина е 4 лв.


- София - Творческа събота сутрин за деца, посветена на водните обитатели, организира от 9 ч. клуб Trinity Kids. Програмата е следната:
- Ателие по приложни изкуства - от 09:00 до 10:00 часа ще научим малките ни посетители как могат да направят красива декорация за детската си стая. Подготвили сме различни форми в пъстри нюанси, които децата ще комбинират според предпочитанията си и допълнително ще украсяват с весели акценти.
- "100 грама вкусотийки" готвене за деца - от 10:00 до 11:00 часа ще научим децата да приготвят вкусна плодова сала "Дъга", комбинирайки различни плодове.
- Ателие по изобразително изкуство - от 11:00 до 12:00 часа децата ще рисуват картини на тема "Къде живеят птиците". В ателието ще комбинираме рисуване и апликиране със любопитни знания за птиците и техните домове.
Всички необходими материали са осигурени.  Крайният срок за записване е до 17 ч. на 29 март.
Цената на всяко едно занимание от 1 час е 6 лв. Записванията са на trinitykids.bg@gmail.com или на тел: 088 411 3980.

- Троян -
До 12 април продължава изложбата на Чешкия център "Къртичето", която е представена в Музея на народните художествени занаяти и приложни изкуства. Експозицията представя 40 рисунки, които включват и илюстрации от последната книга "Къртичето и рибката". Ще бъдат прожектирани и филмчета за животинчето. Подготвени са и макети на къртичето, като най-малките посетители ще могат да го нарисуват и да си го вземат за спомен.

- Пловдив - Ателие за гората се организира от 12 до 17 ч. в Мол Галерия Пловдив. Заниманията са безплатни.

НЕДЕЛЯ, 7 АПРИЛ

- София - "Джаз за деца с Венци Благоев" представя от 11 ч. "Блейз бар". Входът за деца е свободен, билет за възрастни - 5 лв.

- София - Къщата за четящи хлапета ви очаква моноспектакълът "Двеста и двайсет хитрини". Представлението разказва весели и поучителни истории за деца по мотиви от приказки на Ангел Каралийчев. Началото е 11:00 ч. Необходимо е предварително записване на mail@prikazkabezkrai.com. Цена на билет за деца и възрастни: 5 лв.

- София и Варна - Работилници за деца "Веселите моркови" се провеждат от 14 до 16 ч. в магазините "Слънчоглед". Участниците в тях ще научат идеи за великденска украса с дървени фигурки и шарени хартии. Цената на всяко занимание е 15 лв.

- София -
Книжен център "Гринуич" организира всяка неделя от 11 ч. куклен театър за най-малките си посетители. Театърът е с вход свободен. Постановките са различни, благодарение на гостуващите театри от цяла България. Времетраенето му е около 50 минути. Кукленият театър в Книжен център "Гринуич" е традиция и дава на децата, и техните родители една весела неделна сутрин. Програмата за събитията, можете да разгледате на https://www.facebook.com/GreenwichBookCenter/events.


- Русе - Спортен празник под мотото "Спортувай с Easy Credit" ще се проведе от 10 ч. в центъра на Русе. Надпреварата се организира от Община Русе и Асоциация "Спорт в свободното време", с подкрепата на Easy Credit. Участниците ще се състезават в три дисциплини – крос 3 000м, колоездене - 10,4 км и баскетбол 3 на 3. Три са възрастовите групи, в които ще имат възможност да се включат любителите на спорта в кроса – до 16 г., от 17 до 30 г. и над 31 г. В дисциплината колоездене са предвидени две възрастови групи – от 17 до 30 г. и над 31 г. Възрастовите групи в дисциплината "Баскетбол 3 на 3" (участват отбори по трима) също са две – до 16 г. и от 17 до 30 г. Записването е до 6 април в Общински младежки дом на ул. "Райко Даскалов" №2А, ет.III, тел.082/83-48-59 и на e-mail: emona755@gmail.com или в отдел "Образование, младежки дейности и спорт" на ул. "Цариброд" на тел. 082/506-502 или на e-mail: m.lazarova@ruse-bg.eu. Тъй като проявата съвпада с Деня на здравния работник, от Общинския младежки дом организират празничен концерт от 12 ч. на 7 април в Голямата зала на Доходно здание

- София - До 15 април продължава изложбата на любими холивудския герои в търговски център The Mall. В специално помещение на партерен етаж и в коридорите са разположени над 70 експоната – впечатляващи фигури, костюми, декори и реквизит от касови продукции като "Междузвездни войни", "Властелинът на пръстените", "Индиана Джоунс", "Терминатор 2", "Хрониките на Ридик", "Александър", "Мумията се завръща", "Хрониките на Нарния", "Пришълците", "Робин Худ", "Час пик 2", "Батман", "Железният човек" и други. Гостите могат да се докоснат до истинските костюми и реквизити, използвани от Вин Дизел, Арнолд Шварценегер, Ръсел Кроу и други идоли на седмото изкуство. Изложбата е достъпна всеки ден от 10 до 22 часа.



Източник: Дневник





Коментари

горе