1 чаша на ден за 1 седмица: измита токсините от черния дроб и жлъчката! На всичкото отгоре е вкусно!

За първи път смениха безкръвно аортна клапа у насКардиохирурзи от Плевен извършиха за първи път в България безкръвна смяна на аортна клапа, спасявайки живота на 87-годишен мъж. 

Камен Крачуновски стана първият пациент в кардиохирургията, чиято болна аортна клапа беше заменена с транскатетерна клапа чрез инвазивна процедура. Преди въвеждането на модерното лечение екипът от инвазивни кардиолози е преминал обучение във водещи клиники в Германия и Дания.

Авангардният метод е единственият шанс за нормален живот за тежкоувредени пациенти с калцирано стеснение на аортна клапа и други придружаващи заболявания. Тези болни не биха издържали на класическият хирургически метод с помощта на машина сърце-бял дроб.

"Чрез достъп през бедрената артерия, феморалната артерия, се достига чрез катетър до мястото на аортната клапа, където тя бива имплантирана. В случая нашата клапа, която е поставена, е саморазгъваща се клапа", обясни д-р Валентин Христов, цитиран от БНТ.

Четири дни след инвазивната процедура 87-годишният Камен Крачуновски споделя, че вече усеща подобрение на здравето си.

Дни след първата такава процедура в Плевен е извършена и втора. Транскатетерна аортна клапа е имлантирана успешно на 62-годишен мъж от Видинско.

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!Източник: Дир.БГ

Следваща статия:
Мъжът, закарал Северин от Русе до Хамбург, разказа какво е правил злодеят на рождения ден преди убийството на Виктория

Коментари

Видео на деня

горе