Пенка Гиздева, мaйката на обвинената ученичка: Фаса изнасили Мария, а ще съдят нея!



Ако беше оцелял Боньо, аз щях да го изкормя!

"Мария е жертвата, за щастие последната, на този сериен изнасилвач Боньо Фаса! Две години прокуратурата не го разбра! Заставам плътно до детето си и се гордея с Мария, защото не се завря в ъгъла да реве, стегна се и продължи напред. Ще преминем и през това".

Това е първият коментар на майката на Мария Гиздева - Пенка. Тя се съгласи да коментира случая единствено пред "България Днес". Дъщеря й се прочу печално, след като изпеченият рецидивист Богдан Динев от Стара Загора й посегна сексуално, а тя го наръга с нож, за да се спаси.

В сряда следобед съдът оповестява, че две години по-късно Мария, която тогава е на 18 години, отива на съд. Тя ще отговаря за причиняване на смърт по непредпазливост. Повдигнато й е и второ обвинение - за това, че 6 пъти е ползвала дебитната карта на престъпника, но без да тегли пари от нея.

"Две години ни въртят на бавен огън, при условие че Мария е направила самопризнания. При условие че тук говорим за изрод 100-килограмов, който ми нае*а детето, с извинение, и сега го изкарват него жертвата! Пльоскал се е отгоре й, шамари й е удрял, мръсотии й е говорил! Коя майка ще търпи това. Ако беше жив, щях да го изкормя", разстройва се Пенка при спомена за ужасяващия 25 юли 2016 година. Тогава Боньо Фаса, който отдавна хвърлил око на работещата като сервитьорка ученичка, я кани в дома си под предлог да я запознае с дъщеря си Изабела. Това се оказва клопка. Дъщеря му Изабела отдавна не живее с татко си, а Мария е заключена изневиделица и съборена на земята в съборетината, която обитава Боньо на улица "Чая". В опит да се спаси грабва нож, ръга негодника в слабините и бяга.

"Върна се при мен цялата трепереща. Плачеше и викаше, че Боньо Фаса идва да ни избие. До крак, каза, ще ни очисти! Искаше да влиза да се къпе като полудяла! Вайкаше се дали не й е направил бебе, защото това й казал. Имала лепкаво по корема от тоя изрод, щото като й опрял ножа в гърлото, й казал, че ще му ражда дете", разкрива ужасяващи детайли майката Пенка.

Полицията така и не открива доказателства за изнасилване. Медицинските прегледи се провеждат два дни след инцидента, което дава отражение на заключението, че сексуално посегателство е нямало.

"Каквото било - било! Сега предстои най-трудното, но ще се борим. Голямото изпитание е делото! Важното е, че Мария е жива. Но когато се прибра у нас, тя не знаеше, че Боньо е умрял. Не ми даваше да звъня в полицията. Крещеше ни, че ще ни изтрепе, да не се обаждам никъде", категорична е Пенка.

Докато трае болезненото двегодишно чакане на обвинителния акт, Мария погребва двете си баби през месец. Напуска училище. Гнездовият й косопад се влошава и остава без коса. Дори в момента носи перуки.

"Но тя е силна като мене. Не знам откъде имаме тези сили. Не се затвори в някоя стая да реве! Напротив! Стегна се, завърши частно училище и дори изкара шофьорска книжка. Главата нагоре, казвам й, защото животът продължава! И затова се гордея с нея", разкрива още майка й Пенка. Жената е категорична, че вече й звънят старозагорци, които стягат протест пред съда в деня на първото заседание. Ще подкрепят Мария, която наричат герой, за това, че ги отървава от опасния рецидивист, прекарал над 30 години зад решетките за изнасилвания, побои, изнудвания и други престъпления. В подкрепа на Мария ще свидетелстват и две жертви на Динев.

"Мария не е виновна, че остана жива. Тя е на 20 години и животът е пред нея. Дано не й го унищожат с това дело. Макар да е силна до момента, като майка се страхувам да не се поболее отново, както стана след случая. Ако нещо се случи с нея - край и с мен", вайка се майката. По думите на Пенка Господ вече е отсъдил кой е виновен и това определено не е Мария, която е оставил жива.

Пенка споделя, че Мария е била подложена на тормоз и от дъщерята на Боньо Фаса - Изабела. Пуснали жалба срещу нея, която после оттеглили, защото момичето се извинило.

"Нападна я на улицата. Свали й перуката пред всички и почна да крещи, че обичала баща си, че е убийца и мръсница. После дойде и при мен на работа. Казах й: моето момиче, ние сме бедни, пари нямаме. Два бъбрека имам - ако искаш ги вземи, но остави Мария на мира", спомня си Пенка.

Изабела е заявила, че няма да иска кръвнина от Мария, но може да промени решението си по време на процеса.

Ново гадже

Мария се е изнесла от дома си и вече има сериозен приятел, с който живее. По думите на майка й Пенка именно той я спасил от тежка депресия и я приел въпреки ужасяващия случай.

"Радвам се, че дъщеря ми не се срина, не се затвори и не премина към тъмната страна - депресии и самоубийства, което можеше да се случи. Не съм я раждала да е в ръцете на това животно. Късмет извади Боньо, че не ме срещна. Леко се отърва", обобщава майката Пенка.


Четете още:

🔴 Легендарната Маргарита Хранова:Искаха да ме омъжат за Васко Найденов

🔴 Серийните килъри са в парламента. Тихо са помилвали в закона убийците на жени

🔴 Българка грабна златото на турнир по шахмат в Охрид





Източник: bgdnes





Коментари

горе