Мариела Костадинова и Панайот Димитров – олимпийски шампиони по акробатика



Смесената ни двойка по акробатика Мариела Костадинова и Панайот Димитров се изкачи най-високо на почетната стълбица на младежките олимпийски игри в Буенос Айрес ‘2018, Аржентина.

Снимка: Скрийншот от видео на Българската федерация по спортна акробатика

Мариела и Панайот са възпитаници на школата на Матей Тодоров, до скоро директор на Асоциацията по акробатика на Англия и старши треньор на английския национален отбор. Тези два млади таланта са тръгнали от клубовете КСА – Бургас и “Орел” – Айтос. Техни треньори са Гергана Денева, Драгомир Драганов и Николай Иванов. Хореограф – Дияна Колева, постановчик на съчетанията им за олимпиадата в Буенос Айрес – Силвия Митева.

Снимка: ФБ профил на Мариела Костадинова

Ето какво пише за техния невероятен успех във ФБ група “България е моята родина”:

МАРИЕЛА КОСТАДИНОВА и ПАНАЙОТ ДИМИТРОВ, запомнете тези имена. Те са ПЪРВИТЕ ОЛИМПИЙСКИ ШАМПИОНИ ПО АКРОБАТИКА.

Нека благодарим на тях, на НИКОЛИНА ХРИСТОВА, по чиято инициатива те бяха събрани като вид, на техните треньори ГЕРГАНА ДЕНЕВА, ДРАГОМИР ДРАГАНОВ и НИКОЛАЙ ИВАНОВ, на техния хореограф ДИЯНА КОЛЕВА и на постановчика на две от съчетанията СИЛВИЯ МИТЕВА.

Благодарим на клубовете, които създадоха тези състезатели – КСА – Бургас и “ОРЕЛ” – Айтос.

Благодарим на всички, които застанаха зад нас и ни помогнаха да сбъднем най-голямата си цел – да имаме олимпийски шампиони!

Не на последно място благодарим на родителите и близките, които са възпитали МАРИЕЛА и ПАНАЙОТ с упоритост и труд да постигат целите си.

СКЪПИ ШАМПИОНИ, БЪЛГАРИЯ СЕ ГОРДЕЕ С ВАС!!!


Четете още:

🔴 "Разбирай ме добре...", Евтим Евтимов

🔴 Как се става баща на над 400 деца?

🔴 Как песента "Шуми Марица" стана първия български химн





Източник: Euro Chicago





Коментари

горе