Най-добрите напитки за почистване на черния дроб



Най-добрите напитки за почистване на черния дроб

Осем от 10 души дори не осъзнават опасността от вътрешна (висцерална, коремна, коремна) мастна тъкан в коремната област. Тази мазнина се намира дълбоко в коремната кухина под коремните мускули.

И се натрупва около вътрешните органи, нарушавайки тяхната работа. Висцерната мастна тъкан създава огромно натоварване върху черния дроб.





Почистване на черния дроб

Смята се, че най-голямото количество мазнини се изгаря в черния дроб. Този орган обработва излишната хранителна мазнина в холестерол и след това в жлъчката, която се елиминира от организма през червата. Излишната мазнина, получена от храната, се натрупва в чернодробните клетки и се депозира в тях. Процесите на обмен се забавят, теглото се увеличава.

Има порочен кръг. Повредените чернодробни клетки не могат правилно да регулират метаболитните процеси . В резултат на това хранителните вещества се превръщат в мазнини. Черният дроб, вместо да унищожава мастните клетки, ги натрупва. И най-вече в коремната кухина и корема.





Грижата за черния дроб не трябва да бъде еднократно, а постоянна. В същото време не е нужно да сте на строга диета. За да подобрите функционирането на черния дроб, можете да използвате специални лекарства за почистване на черния дроб . Може да е по-лесно за някои да ги купуват в аптеките, защото цената им не е важна. Но според мен естествените средства ще бъдат по-безопасни и не по-малко ефективни.





Днес ще ви научим да правите здравословни шейкове за детоксикация на черния дроб. И тъй като черният дроб активно работи през нощта, трябва да се пие преди лягане. Преди да започнете почистването, консултирайте се с Вашия лекар. Може би някои компоненти са противопоказни за вас.





НАПИТКИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ЧЕРНИЯ ДРОБ

Напитка от магарешки бодил

Магарешкият бодил е уникален растителен хепатопротектор. Това е средство № 1 за почистване на черния дроб у дома . Полезните вещества от семената на магарешкия бодил защитават черния дроб и допринасят за неговото възстановяване.

За да приготвите напитката, се нуждаете от 30 грама семена. Изсипете 0,5 л студена вода в тях и варете на слаб огън, докато обемът се намали наполовина. Прецедете и 2 супени лъжици от полученият бульон се разреждат с 200 мл топла вода. Пийте малко преди лягане.

Овесена каша

Пригответе напитката сутрин. Залейте 1 супена лъжица овес с 200 мл вряща вода. Вечерта прецедете инфузията и добавете 1 чаена лъжичка канела и 1/3 ч.л. куркума. Разделете напитката на две части: първата - 30 минути преди вечерята, а втората - 30 минути преди лягане.

Джинджифил

В 250 мл топла вода добавете 1/3 ч.л. настърган корен от джинджифил, 1 ч.л. пресен лимонов сок и 1 ч. л. мед. Нека остане 15 минути и пийте час преди лягане. При високо кръвно не бива да се пие.





Цвекло

Почистете 4 средни глави цвекло от кората и нарежете на големи кубчета. Налейте 2 литра студена вода. Кипва се и се вари до намаляване на обема 3 пъти. Прецедете и пийте по  3/4 чаша преди лягане.

Билков сбор

В равни части смесете лечебни билки: лайка, жълт кантарион, брезови пъпки и цветове жълт смил. 

1 супена лъжица  смес заливаме с 500 мл вода и настояваме в термос за 1 ден. Получената напитка вземаме по 1 чаша преди лягане.





Черният дроб е основният филтър на тялото ни. За да се отървете от дебел корем, трябва да добавите към диетата си продукти, които стимулират процеса на изгаряне на мастните клетки .
Дайте на приятелите си част от здравето - покажете им тези прекрасни рецепти за почистване на черния дроб.


Четете още:

🔴 Нумероложка алармира: Днес може да се преобърне живота ви!

🔴 Ето убиеца от Горна Оряховица, когото полицията издирва

🔴 Протестът вече не е срещу горивата, социален е!





Източник: За Жената





Коментари

горе