Какво да правим при бъбречна криза (+рецепта на Петър Дънов)



Причина за бъбречните колики в голям процент от случаите е бъбречно-каменната болест. Чест повод за заболели бъбреци е и пиелонефритът, който може да протича хронично, ако не се вземат мерки. Случва се и човек да получи бъбречна криза веднъж в живота и тя никога да не се повтори. Преди лечението е важно много точно да се установи причината.

При бъбречна криза се пият по 3 л минерална вода на ден

В случай на внезапна криза болката в областта на кръста е толкова силна, че сковава на легло и нерядко предизвиква гадене и повръщане. Тук изходът е един - веднага да се повика Бърза помощ и да се инжектира мускулно коктейлът БАП – бусколизин, аналгин и папаверин. След кризата неразположението няма как да мине без пиене в големи количества на минерална вода. Отварата от червена боровинка също облекчава болките. Добра идея е топлият чай с лимон и запарките с копър, целина, резене, жълт кантарион.

Кризата се облекчава и с отвара от клонки и кора на дървото скоруша. За спасяване от песъчинки духовният учител Петър Дънов препоръчвал в половин кофичка кисело мляко всеки ден да се слагат 20 стръкчета ситно нарязан магданоз и да се изяжда вечер 30 мин преди храна до изхождане на „мъчителя“. Нерядко при бъбречни проблеми лекарите препоръчват хранене без месо, шоколад, дори и без млечни продукти за известен период. При камъни в бъбреците е добре да се наблегне на червено цвекло, черна ряпа, ябълки, магданоз, лен, мечо грозде. Тези ужасяващи болки може да са предизвикани просто от надухване от климатик, друго преохлаждане или настинка, както и от малък прием на течности за дълъг период. Затова системното пиене на вода е много важно. Установи ли се, че болките са причинени от запушен от камък уретер, трябва да се прецени как да бъде освободен пътят на урината. Нерядко се налага терапия с литотриптер, който разбива камъка, ако той е голям.

Пиелонефритът е бактериална инфекция

Острото заболяване преминава до 3 месеца, но може да протече хронично без симптоми само с отпадналост, дискомфорт и бледност. Острият пиелонефрит започва с втрисане, болка в кръста, парене и смущения в уринирането. Урината се увеличава като количество, мътна е, с неприятна миризма. Езикът е обложен. Проблемът обхваща бъбреците и пикочните пътища. От него страдат по-често млади жени, които имат полов живот, бременни и родили. Пътят на заразяване в 95% от случаите е възходящ - през уретрата до пикочния мехур, по пикочопроводите до легенчето и паренхима на бъбреците. Инфекцията може да достигне бъбреците и от друго възпалително огнище като гнойна ангина.

Пиелонефритът се причинява най-често от ешерихия коли, ентерококи, хламидия, протеус, клебсиела. Все по-често се срещат бъбречни инфекции, предизвикани от вируси и гъбички.

Предразположени към този проблем са хора с камъни в бъбреците, с диабет, със системен запек или бременни. Фактор за развитието му е и повишената концентрация на урината при малък прием на течности или силно дехидратиране, особено през лятото.

След установяване на причината за инфекцията започва сериозно лечение с антибиотици и химиотерапевтици за локално приложение. Също така трябва да се повиши имунитетът на пациента, той да избягва плуване в студени водоизточници, да се пази от простуди и преохлаждане.

Важно

Камъните в бъбреците са натрупвания на минерални соли, които може да се отложат във всички части на пикочните пътища. Те са по-чести при мъжете между 30 и 50 години.


Четете още:

🔴 Те са най- обичаните цветя от любителите цветари, ето и как да си ги гледаме вкъщи и да цъфтят цяла година

🔴 Мощна съставка премахва тъмни петна и кръгове около очите, старчески петна-Приготвяте си кречето у дома!

🔴 Най-добрите напитки за почистване на черния дроб





Източник: mila





Коментари

горе