Валентин Кулагин: Истинският победител не носи купата в ръцете си, той носи обичта на хората в сърцето си



Участието на гримьорът Валентин Кулагин в предаването „VIP Brother“, се превърна в истински телевизионен фурор. Той беше не просто най-колоритният и цветен участник в този сезон на шоуто, но със сигурност в цялата история на риалити формата в България.
Валентин преобърна Къщата на съквартирантите с краката нагоре, а негови оръжия срещу останалите участници бяха откровеността и смелостта да изразява мнението си, но не зад гърбовете на другите, а в стил „tête à tête“ – директно в лицето.
В тази игра на характери, зрителите единодушно стигнаха до заключението, че майсторът на красотата е единственият, който не играе, а отстоява себе си. Затова и го заобичаха, понеже не само, че не представяше образ, но и в един момент се зае да разобличава останалите популярни участници, събличайки фалшивите одежди, с които бяха облекли личността си. И докато той помиташе най-известната къща, разположена в Нови Хан, като ураган, хората отвън не спираха да го подкрепят. Така Валентин събра историческия вот наброяващ цели 85% от своите привърженици, но кратко преди финала напусна шоуто. Според голям брой от потребителите, коментиращи официалната страница на предаването, изгонването му е било нагласено, но каква е истината – никой не знае. Едно обаче е сигурно, макар и напуснал, яркото му представяне продължи да се обсъжда и да не дава мира на „оцелелите“ претенденти за титлата „любима риалити звезда на България“ до самия край. За публиката Валентин е истинският победител и абсолютен прецедент в телевизионната надпревара досега. Несъмнено неговото участие ще се помни и още дълго ще се коментира, защото той успя да превърне „  VIP Brother“ в „Шоуто на Кулагин“!
Сега ви оставям да прочетете интервюто, което той се съгласи да даде специално за читателите на в. „България СЕГА“.

Да започнем с това, до колко, според вас, VIP Brother може да се нарече риалити, при положение, че излъчваното е подбран от редакторския екип монтаж?
VIP Brother е изцяло риалити предаване, което обаче не е задължително да бъде в 24 часов формат и да се излъчва денонощно, както беше преди години.
Монтажът на всяка една телевизионна продукция е задължителен, за да се сведе до времевата рамка, която медията налага. Иначе казано – просто няма как да бъде представен целият суров материал, който е заснет. Противно на всеобщите съмнения – животът ни в къщата не е сценарий и ние не сме актьори. Освен, разбира се, ролите, които фалшивите хора играят вътре. Но това е лично решение на всеки един участник, а не на сценаристите и продуцентите.

Доволен ли си от образа, който ти изградиха?
Доволен съм от участието си, ако това е въпросът. Това не беше образ, а самата ми личност и неподправени реакции към едно недопустимо поведение на хората вътре, които би следвало да живеят в новото време и искат да имат ВИП статут. Между другото, нещо, в което дори и те самите не вярват (смее се).
Наивно е да се мисли, че друг, освен нас самите, може да изгради образа ни в обществото. Разбира се, кум участниците се отправят редица провокации или по-скоро предизвикателства. Но единствено от нас зависи как ще реагираме и дали ще се справим. Пак казвам, няма как зрителя да бъде с мен двадесет и четири часа и да види всичко, затова разбирам защо продуцентите понякога решават да покажат само ексклузивни моменти и кадри, често следствие и в резултат на неизлъчени ситуации.

Каква бе личната ти цел, влизайки в предаването и каква цена плати, за да п постигнеш?
Не бих казал „цел“. Не съм имал предварително замислена стратегия или поведение. Не ми е било стремеж да ставам победител в играта. Можех и това, ако го бях поискал.
За мен беше по-важно да отстоявам личните си убеждения и принципи, които съм изградил и защитавам в живота си извън Къщата. Но мога да кажа, че за разлика от всички останали участници в този сезон, а вероятно и в историята на предаването, зад мен стоеше цяла една идея, която защитих достойно. А именно – свободата. Свободата във всичките й разновидности. Свободата на словото, свободата на избора, свободата и най-вече силата да изразяваш емоциите си и да бъдеш себе си. Откровен, дързък, истински… Цената, която платих беше комфорта – храната и съня ми. Но тя е нищожна.
Вътре ме мразеха петнайсет човека със съмнителен статут и постижения, но навън ме обожаваха стотици хиляди.

В България понятията „VIP“ и „звезда“, като че ли несправедливо се превърнаха в синоними, които хората не могат да разграничат. Според теб, това ли са важните персони, сочени за лика на родината ни?

„VIP“ е определение за статут в обществото, това не е награда или табелка. Много често с това определение се „кичат“ точно хора, към които не можем да го отнесем.
Хората, които бяха с мен в Къщата, със сигурност не са нито „VIP“, нито каймака на нашето общество, а по-скоро - батака. Разбира се, че те не са лика на родината ни и затова аз шумно изразих това си мнение, като неведнъж и не за един от тях казах, че те не могат да бъдат представителна извадка, нито за успели хора, нито роди за нормални.

Грим на Валентин Кулaгин „Отровната Айви“В Къщата показа, че си изключително прям и директен в становищата и изказа си, без да се притесняваш да изразиш позицията си спрямо някого в лицето му. Защо останалите нарочиха това за злоба?
Понеже са слаби и безхарактерни. Не са готови да се сблъскат с откровено мнение за себе си. Свикнали са да интригантстват зад гърба на другите и да тънат в лицемерие. Вероятно това е ежедневието им.
Освен това успях да им разкъртя маските. А това боли… Не стига, че не са реализирани и не са финансово стабилни, ами и сега останаха без това, което имаха – имиджа си.
Мисля, че те прекрасно знаят, че това не беше злоба. Невъзможно е да съм злобен към такива хора. Аз съм щастлив, обичан, удовлетворен от успехите в професията си, изглеждам добре и съм още млад – в разцвета на силите си. Имам всичко, което съм искал някога. По кой параграф трябва да изпитвам злоба към тях?!

Съжаляваш ли за нещо в представянето си и би ли го пременил, ако можеше?
Не, не съжалявам за абсолютно нищо. Намирам участието си за изключително и единствено по рода си. Може би бих се радвал повече, ако имаше 24 часов „live feed“ и зрителите ме опознаят още повече, видят неизлъчвани кадри и т.н. Тогава със сигурност щяха да ме обичат повече.

В един момент подчини на себе си не само цялата Къща, но и външната й „управа“. Превърна този сезон в „Шоуто на Кулагин“, което никой друг участник не е постигал. Как го направи?
Не съм се замислял. Така, както съм превърнал живота си в „Живота на Кулагин“. Това е неизбежно. За мен е съвсем нормално събитие.

Как би определил с по една дума всеки от останалите съквартиранти?
Може ли направо да обобщя? (смее се)
Скучни, слаби и фалшиви.

За теб кой беше най-истинският и най-неискрен участник?
Най-истинският бях аз. Божана до някаква степен разкри себе си под честото въздействие на алкохола и то в недобра светлина. Всички бяха фалшиви, но по-скоро най-фрапантната и нелепа маска беше тази на Ваня Костова, която се беше оконтурила с ореол на светица, а в същото време е изключително злобна жена, неуравновесена и безкраен егоист.

Заслужена ли беше победата на Атанас Колев? И кой беше твоят личен фаворит, след като ти напусна?
(Смее се) Ами щом питате дали е заслужена, това е своеобразен отговор. Бих я определил единствено като „забравена“. Нищо повече.
Никой от тези хора не може да ми бъде фаворит или пример.
Знаете ли, истинският победител не носи купата в ръцете си, той носи обичта на хората в сърцето си…

Какво научи от престоя си в предаването?
Научих много. Това е невероятен житейски опит. Беше полезно най-вече за личностното ми израстване. Калих търпението си и волята си, а и разбрах, че хората могат да харесват различно поведение от лицемерието, с което сме заобиколени.

С какви реакции те посрещнаха хората, когато излезе навън?
Изключително и само с позитивни реакции. Хората ме обожават. Не спирам да се снимам с тях където и да отида, приемам сърдечните им поздрави. Изненадан съм безкрайно приятно.

Какво ти предстои?
Не обичам да говоря за плановете ти, а само за постиженията.

Какво би пожелал на читателите на в. „България СЕГА“?
Въпреки трудното ежедневие, да опитват да отстояват възгледите си за живота, да дават свобода на духа си, докато опитват да бъдат по-добра версия на себе си.


Четете още:

🔴 Ако си в трудна ситуация, виж как ще намериш изход...

🔴 Стефан Данаилов в битка с паркинсон

🔴 Млада българка призова всички: Нека да няма псувни на протестите, вместо това да пеем химна и да покажем истинския си дух





Източник: България сега





Коментари

горе