Мрачно време на Никулден - ето къде ще има сняг, дъжд и поледици



Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и през деня още малко ще се повиши.През нощта само на отделни места в централните и източните райони на страната ще има превалявания, които в Предбалкана ще са от слаб сняг, в ниските части - от слаб дъжд. Това прогнозира дежурният синоптик на НИМХ в БАН Евгения Егова, предава Блиц.

В Дунавската равнина преваляванията ще са от дъжд и от сняг и там на изолирани места е възможно да се образуват поледици. До сутринта преваляванията ще спрат. Вятърът ще е до умерен - в Източна България ще се ориентира от север-североизток, в Западна ще остане от северозапад. Преобладаващите минимални температури ще са между минус 4° и 1°. През деня облачността от запад ще продължи да се разкъсва и намалява и около обяд над много райони ще е предимно слънчево. Вятърът в почти цялата страна ще се ориентира от север-североизток и с него дневните температури слабо ще се понижат; максималните ще са предимно от 2° до 7°.

Над планините до сутринта на отделни места все още ще превалява слаб сняг. От запад облачността ще продължи да се разкъсва и намалява, най-късно над източните райони и ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е умерен до силен от север-североизток и с него температурите слабо ще се понижат. Максималната на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра – около минус 5°.

По Черноморието в сутрешните часове все още на отделни места ще е със слаб валеж от дъжд, но след обяд облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен до силен вятър от север. Максималните температури ще са от 2° в северните райони, до 5° в южните. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще бъде 4 бала, в заливите – 3 бала.

На 06.12.2018 слънцето ще изгрее в 07:42 часа и ще залезе в 16:53 часа. Продължителност на деня 09:11 часа.

На 06.12.2018 луната ще изгрее в 06:28 часа и ще залезе в 16:38 часа. Осветеност на диска в 0h UT 2 %. Фаза на луната: новолуние.


Четете още:

🔴 НИКУЛДЕН: ТРАДИЦИИ И ПОВЕРИЯ НА ПРАЗНИКА

🔴 Виждаме грозното лице на този Европейски съюз, който иска да открадне 150 000 български работници

🔴 ВАШИЯТ СИН Е ИЗБРАЛ ВАС ЗА СВОЯ МАЙКА





Източник: Petel





Коментари

горе