Вече можем да проверяваме трудовия си стаж сами: Вижте как и къде!

Най-малкото училище в Европа е на гръцки остров, в него има само един ученикНай-малкото училище в Европейския съюз е в Арки – малък остров от Додеканезите в Гърция – и има само един ученик.

Арки е с площ от само 6,7 квадратни километра, намира се на изток от Патмос. През юни единственият ученик на острова завърши втори клас.

Учителят Силия Димитракопулу споделя: „Не съм работила в такова малко училище. Тази година имах само един ученик, малкия Христос, който сега отива в трети клас “, каза тя.

Арки принадлежи към община Патмос, малък остров с 40 жители, казва Димитракопулу. „Морският транспорт е прекалено скъп, има много трудности, с които се сблъскват жителите, няма магазини, няма пекарна, няма лекар“, каза учителката, подчертавайки обаче, че подкрепата, която получава от всички страни, е забележителна. ,

Димитракопулу каза, че е получила цялата необходима помощ от държавата, за да може училището да функционира като редовно училище с повече ученици, докато в същото време е имала голяма връзка с единствения си ученик.

„Имах много красива, креативна година, научих много неща и от него”, каза тя, като изрази желанието си училището „Арки” да работи отново в следващата учебна година.

Иван Петрински

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!Източник: newsbg

Следваща статия:
Традиционен български събор в Микулчице ‘2019

Коментари

Видео на деня

горе