Учените потвърдиха: Мъжете се влюбват във вас, ако притежавате тази специфична черта:



привличане между хората

Сигурно сте се чудили, защо има жени, които привличат мъжкото внимание като с магнит, а други сякаш остават незабелязани. Наричаме ги "фатални", но всъщност се оказва, че няма нищо фатално в тях.

И така: кое у една жена привлича мъжете? Фигурата, грима, усмивката или усещането, че е крехко създание, на което е нужна закрила? Според учените, мъжете са привлечени предимно от дамите, които притежават една характерна черта.

Оказва се, че  мъжете се влюбват в ... щастие! Отговорът е много прост - в края на краищата, щастливият човек привлича повече - както мъже, така и жени. С такъв човек всеки ще бъде щастлив.

щастлива жена

Всеки от нас е малко егоист и избирайки партньор, ние първо мислим за собственото си благосъстояние. Гледайки го, на подсъзнателно ниво стигаме до извода, че до такъв партньор ще бъдем щастливи.

Като цяло понятието за щастие е различно за всички. Но ако обобщим, то повечето хора, в които другите се влюбват, притежават следните качества:

1. Не „тежат“

До тях чувствате някаква лекота. Те просто не ви натоварват, не се оплакват от живота и всички наоколо. Те се чувстват добре винаги и навсякъде.

2. Усмихват се

Психолозите са провели любопитен експеримент. На участниците в него били показани снимки на хора, които се усмихват, и такива на хора, които са сериозни. След това участниците в експеримента били помолени да кажат, кой им е по-симпатичен. Резултатът не бил изненадващ: усмихнатите хора се оказали по-привлекателни за тях. Дори въпреки факта, че техните не-усмихващи се „конкуренти“ по природа били по-красиви.

3. Отнасят се към хората по-добре от другите.

Имате нов колега на работа? - О, ама че е странен на вид. Млад мъж иска да ви заговори на улицата? "Ненормалник". Колко често поставяме „етикети“, преди дори да познаваме даден човек! Поради тази причина хората, които имат най-положително отношение към другите, са високо ценени.

4. Може да говори не само за себе си

Те не само могат да говорят за себе си, но и да слушат. Ако умеете да веселите другите, да им дарявате радост и да ги карате да се усмихнат, то това струва много!

5. Виждат положителни моменти дори в нещата, където другите виждат отрицателните

Лошото време всички го виждаме. Но защо да се фокусираме върху това, когато можев да поговорим за по-приятни неща? Такива хора привличат другите.

мъж и жена в кафене

Нека си представим, че един мъж е поканил две момичета на един и същи филм. Филмът не е от най-добрите. Първото момиче веднага каза, че „е пълна скука“ и свива устни. Естествено, нашият кавалер се чувства като загубеняк. А второто момиче се съгласява с него, че “филмът не е кой знае какво”, но предлага, да речем, да оправят настроението на вечерта, като отидат в магазин за бонбони. Познайте в коя от двете ще се влюби в мъжът?

Психотерапевт от Лондон, Алън де Боттън, изучава нагласите на мъжете и жените дълго време. Той заключава, че "Инстинктите ни привличат към хора, които могат да ни направят щастливи."

Изводът е, че за да се влюбим, човекът до нас не трябва да е идеално красив, а просто трябва да може да ни даде топлина и грижа! Съгласни ли сте с това?


Четете още:

🔴 Графа изненада съпругата си за 10 години брак (снимки)

🔴 Младежи с коли и мотори събраха над 2800 лв. за лечението на малкия Виктор

🔴 Утре имен ден празнуват прекрасни имена с особена власт над огъня и водата ...





Източник: За Жената





Коментари

горе