Как да намалим инсулина, за да смъкнем бързо корема, бричовете, паласките и мазнините по корема



Хормонът инсулин, секретиран от специфични клетки на панкреаса, специално работи върху преработката и превръщането на глюкозата в енергия. Инсулинът също участва пряко в метаболизма на протеини и въглехидрати.

3 - 26 U / ml - норма на концентрация на инсулин в кръвта на гладно при жени. При подрастващите и по-възрастните жени тази цифра е по-висока. Липсата на този хормон води до захарен диабет (вроден или придобит). Излишният инсулин води до развитие на метаболитен синдром.

Метаболитният синдром  е състояние, причинено от намаляване на чувствителността на клетките към инсулина, което води до нарушаване на метаболизма на протеини и въглехидрати. В същото време обемът на висцералната мазнина бързо нараства и се развива хипертония. С течение на времето хиперинсулинемията може да доведе до диабет тип II .

Основната разлика между затлъстяването при метаболитен синдром и обичайното наднормено тегло е, че диетите не работят в този случай. Ако правите всичко, за да отслабнете, но не получите никакви резултати, преминете теста за нивата на инсулин в кръвта .

Освен това е възможно да се подозира излишък на инсулин поради прекомерно изпотяване, постоянно желание за хапване, бърза умора, задух при леко физическо натоварване, мускулни болки, сърбеж на кожата и бавно заздравяване на рани.

Хиперинсулинемията не е причина за радост, но и не е причина за паника. Коригирайте ситуацията като регулирате начина на живот и менюто. Днес сме събрали препоръките на ендокринолозите и диетолозите за намаляване на концентрацията на инсулин в кръвта , нормализиране на обмяната на веществата и започване на процеса на отслабване.

Започнете диета с ниско съдържание на въглехидрати . Имайте предвид, че в този случай не става въпрос за отказ от въглехидрати като цяло, а за изключване на бързи въглехидрати: сладкарски изделия, мед, сокове, сладки плодове, сладкиши, пшеничен хляб и макаронени изделия.

Доказано е, че ябълковият оцет влияе върху метаболитните реакции. Включете в диетата напитките с добавянето на ябълков оцет за ефективно почистване на тялото и загуба на тегло .

Придържайте се към правилото : яжте по-често, но на малки порции.

Увеличете количеството фибри . Бавно се движат през червата, фибрите по-дълго сигнализира на тялото за ситост. Това помага да се избегнат внезапни скокове на захарта и допълнително производство на инсулин. Яжте повече зеленчуци, бобови растения, разбира се включете в диетата трици , ленени семена, сусам.

Пийте повече зелен чай . Установено е, че съдържащите се в тази напитка антиоксиданти помагат в борбата срещу инсулиновата резистентност.

Минимизирайте консумацията на червено месо, увеличете количеството риба и морски дарове . Те са източник на висококачествени протеини и ненаситени мастни киселини.

Пийте повече вода: поне няколко глътки наведнъж!

Още веднъж напомняме: не забравяйте да се консултирате с лекар, ако разберете, че не можете да отслабнете не само заради слабата си воля. Направете си кръвен тест! Стриктните диети при метаболитен синдром само изострят ситуацията.

Бъдете тънки и, най-важното, здрави! Моля, споделете тази полезна статия с приятелите си


Четете още:

🔴 Сърцето ми се сви от мъка, когато видях как възрастната ми съседка умоляваше да й дадат хляб на версия

🔴 Една съвpeмeннa Пeпeляшĸa ще управлява вече Нова Телевизия, след като съпругът й извади 185 милиона евро

🔴 Дизайнер на "Дунавска коприна" е загиналият при пожар в Русе (ВИДЕО)





Източник: За Жената





Коментари

горе