Ангелкова, спиш ли за безобразията на мутрите по морето  





За хората, чието детство е преминало на брега на морето, случващото се през последните 10-15 години е тъжно, мъчително и болезнено. Ликвидирани бяха безмилостно плажните ивици, горичките в близост до морето, плажните дюни, дето уж законът ги пази. Навсякъде бетон, отблъскващи с архитектурата си безброй хотели, изсичане на и без това рехавата крайплажна растителност, унищожаване на птици, дребни бозайници, земноводни. И всичко това в името на печалбата, а нерядко и заради препирането на престъпни пари.






Само че това лято бумерангът се завърна и халоса собствениците – политици или техни роднини, местни деребеи или най-обикновени мутри. Получиха си заслуженото. Празни плажове, празни хотели, празни заведения. Между 40 и 70 лева за чадър и шезлонг на мръсни, отблъскващи плажове с чалга капани, с грубияни охранители. Ето това е реакцията на обикновения човек.





Без организация, без фейсбук апели, просто с отвращение и погнуса нормалният българин отхвърли българското Черноморие като възможност за отдих. Отвратително обслужване, храна, която търпи множество трансформации, докато стане напълно негодна за консумация, неособено чисто спално бельо, вечно намръщени хотелиери, висене с часове в заведенията с потни и гледащи лошо сервитьори. Ето това е картинката по българските курорти на морето. А министърката Ангелкова докога ще спи за безобразията?

Най-добре правителството да се захваща да разширява КПП-тата по границите с Гърция и Турция. Или да строи нови.

Свилен Карастоянов, Бургас


Четете още:

🔴 25 редки думи, с които ще блеснете в разговора

🔴 Бащата на починалата заради държавата Габи: Не бих се върнал в България, защото не вярвам, че нещо се е оправило

🔴 Инж. Иван Иванов: Строителят на Рилския водопровод





Източник: Ретро





Коментари

горе