Шефът на БХК: Аз лично съм писал становището за Джок Полфрийман



Писмото на Български хелзинкски комитет (БХК) не е изиграло роля за освобождаването на Джок Полфрийман. Подобни твърдения са „пълни глупости”. Това каза в предаването „120 минути” председателят на Български хелзинкски комитет (БХК) Красимир Кънев.

"Не съжалявам за становището си за Полфрийман относно дейността му в затворническото дружество за рехабилитация. Не съм го писал с презумпцията, че от него ще зависи дали той ще излезе от затвора, или не”, заяви той.





„То засяга един много различен проблем от предмета на това дело, а именно дейността му по време на рехабилитацията. Становището не е дадено от името на организацията, а от мое лично”, поясни още председателят на БХК.

Красимир Кънев допълни, че изпращат стотици подобни писма на година, които засягат всякакви хора и са до различни инстанции.





„За осъдени хора има около сто страници становища, които сме дали на различни съдилища не само у нас, а и в чужбина”, допълни той.

Кънев уточни, че писмото е пратено на първа инстанция и не е ново. Той бе категоричен, че само съдът може да каже дали Джок Полфрийман се е поправил, а не БХК или която е друга организация.






Четете още:

🔴 Сводникът на Ива : Аз й бях само охрана, не съм гледал какво прави с клиентите си (ВИДЕО)

🔴 Защо не гласувам: трима млади българи разказват

🔴 Ето коя е единствената родопска песен за работа (ВИДЕО)





Източник: lupa





Коментари

горе