Куркумата държи в норма кръвната захар



Специалисти твърдят, че системната употреба на куркума е прекрасна профилактика на диабет.

Тя е ефективна и в лечението на диабет втори тип, особено в “дует” с мумио.

По този начин се поддържа нормално ниво на захар в кръвта, освен това дава възможност за постепенно намаляване дозата на медикаментите. 





Първа рецепта

Преди всяко хранене приемайте по половин чаена лъжичка куркума с 1 чаша топла вода.

Втора рецепта

Разтворете в 1 чаша топла вода 500 мг куркума и 1 таблетка мумио. Разбъркайте хубаво. Приема се по 2 пъти на ден.

Трета рецепта





Необходими съставки: половин или 1 чаена лъжичка куркума; 1 чаена лъжичка семена от билката сминдух и 250 мл вода (голяма чаша). Залейте семената от растението с вода и оставете за през нощта. На сутринта прецедете и в получената настойка добавете куркумата, като разбъркате много добре. Приема се сутрин преди закуска и вечер преди сън.

Какви лекарства не трябва да приемаме, ако консумираме куркума?

Четвърта рецепта





Необходими съставки: половин чаена лъжичка куркума; 3 чаени лъжички съцветия и листа от глог и чаша и половина вода. Смелете съцветията и листата от глог, смесете с прах от куркума и залейте с чаша и половина гореща вода. Оставете настойката да престои 20 минути със затворен капак на съда. След това прецедете и приемайте по половин чаша, 3-4 пъти на ден.

Пета рецепта

Необходими съставки: 1 чаена лъжичка куркума и 1 супена лъжица листа от черна боровинка. Смелете листата от боровинката и смесете с прах от куркума. Залейте получената смес с 1 чаша гореща вода, сложете похлупака на съда. Оставете настойката да престои 15 минути и прецедете. Приемат се по 2 супени лъжици, 3 пъти на ден.





Шеста рецепта

Необходими съставки: 1 чаена лъжичка куркума, 1 чаена лъжичка листа от черна боровинка, 1 чаена лъжичка ленено семе, 1 чаена лъжичка сушен зелен фасул и 1 чаена лъжичка овесена слама. Семената и листата се смесват и смилат, след което се добавя куркумата. Една чаена лъжичка от тази смес се залива с чаша гореща вода. Съдът се похлупва и сместа престоява 20 минути, след което се прецежда. Приема се по 1 чаша, 3 пъти на ден.

Седма рецепта

Необходими съставки: 1 чаена лъжичка куркума, 2 чаени лъжички корен от репей, 1 чаена лъжичка сушен зелен фасул. Семената и листата се смесват и се смилат, като към тях се добавя куркумата. Сместа се залива с 2 чаши гореща вода, съдът се похлупва и сместа престоява 30 минути, след което се прецежда. Приема се по четвърт чаша, 4 пъти на ден.





Осма рецепта

Необходими съставки: 4 капки масло от куркума, 4 капки масло от евкалипт, 2 капки масло от лимон и 2 капки масло от портокал. Напълнете с вода една огнеопорна чаша и запалете свещ под нея. Излейте във водата приготвените от по-рано масла. След това вдишвайте ароматичните масла в продължение на 30-40 минути, 2-3 пъти на ден.

Девета рецепта

Необходими съставки: 7 капки масло от куркума, 5 капки масло от чаено дърво, 2 капки масло от мушкато, 2 капки масло от хвойна и 1 супена лъжица морска сол. Напълнете ваната с топла вода и излейте в нея подготвените от по-рано масла и морска сол. Необходимо е хубаво да се разтворят всички съставки. Лечебната вана е готова, останете в нея 15-20  минути. След процедурата не изплаквайте кожата си.


Четете още:

🔴 Над 100 родни кръчми хранят българите в чужбина

🔴 Момче празнува 4 години от сватбата си със 74-годишна: Ще те обичам до последния си дъх (Снимки)

🔴 Мозъчният тумор от 1 кг ще остави само eмоционална щета на Железния човек





Източник: zdrave





Коментари

горе