"Пирогов", Трета градска и "Александровска" ще поемат спешния прием на деца



“Пирогов”, Национална кардиологична болница, известна сред столичани като Трета градска и “Александровска” ще поемат спешния прием на деца, които се нуждаят от интензивно лечение и дихателна реанимация.





За това информираха от здравното министерство в сряда, след като стана ясно, че специализираната детска болница в София спира да приема спешни интензивни пациенти до 5 януари. За решението изпълняващият в момента длъжността директор на болницата доц. Димитър Калайков информира с писмо столичните регионални здравна инспекция и здравна каса във вторник. Решението потвърди самият той и пред “24 часа”.





Директорите на “Пирогов”, Национална кардиологична болница и “Александровска”трите болници са декларирали готовност лечебните заведения да поемат детската спешност на територията на София.





Информиран е и Центърът за спешна помощ в София, като транспортът на деца ще се осъществява до болниците със структури по педиатрия и с необходимото ниво на компетентност, което да гарантира оказването на качествена и навременна медицинска помощ на пациентите.






Четете още:

🔴 Св. Мина помага при беди, тежки болести и кражби

🔴 Драмата на една 35-годишна жена: Подиграват ми се, че ще остана стара мома, но е по-добре да съм сама

🔴 Вижте една неизвестна песен на Стефан Данаилов и Емил Димитров (Видео)





Източник: 24 часа





Коментари

горе