Д-р Петър Димков разкрива 12-те "златни билки" на Лечителя: Короновирусът минава леко, паниката идва от бързото му разпространение



Ако имаме добър имунитет, няма да се разболеем, но той не се гради за 2 дена

Китайският вирус може би ще е урок, че за човек не трябва да е най-важно материалното, казва пред Faktor.bg внукът на Лечителя Петър Димков 

Д-р Петър Димков е внук и единствен наследник в билколечението на прочутия си дядо – лечителя Петър Димков.

Според изследователи Димков Старши е излекувал болките на повече от 100 000 българи. Той е 67-ият по значимост българин в справочника „100-те най-влиятелни българи в нашата история” на проф. Андрей Пантев и Борислав Гаврилов. Други пък поставят името му веднага след тези на Ботев и Левски.

Повече от 30 години на неговото свято дело се е отдал и внукът му. Той диагностицира и цери болните с метода и отварите на дядо си. Казва, че не се е изкушил от билколечението, а го е получил като даденост от лечителя, при когото е израснал.
В разгара на епидемията от коронавирус търсим съветите на д-р Петър Димков.

Интервю на Васко Стефанов 

- Д-р Димков, заради епидемията от коронавирус бяха опразнени щандове с лекарства в аптеките. Тази истерия ще помогне ли за предпазване от грипа? 





- Тази масова истерия е много по-вредна, отколкото да помага на хората. Презапасяването с лекарства и храни не води доникъде, а само до дефицит. В крайна сметка човек не може да се запаси безкрайно с консерви и с месо във фризера. По отношение на истеричното купуване на лекарства, нещата стоят още по-зле. Ако вземем за пример коронавирус или дори респираторните вируси, то при тях няма специфично лечение. Нито един от медикаментите, които са в аптечната мрежа, нямат противовирусен ефект към конкретните вируси, което означава, че си давате парите за нещо, което съвсем не ви е нужно. Говоря ви за дефицит, защото утре ще се окаже, че определен медикамент липсва, но от него се нуждае друг пациент. Съгласен съм с призива - не мислете само за себе си, а и за другите.





Много малко са случаите при коронавируса, които протичат в тежка форма. Заболяването преминава леко, а при някои хора дори и безсимптомно. Може да сте имали контакти с човек с Corvid-19, но вие въобще да не се разболеете, но да си изкарате една 15-дневна карантина. Коронавирусът е много контагиозен и поради тази причина пандемията се разраства. В крайна сметка от пневмония умират много хора без да има пандемия на коронавирус или на каквото и да било друго. 

- Каква е причината за смъртните случаи тогава? 

- Основната е, че хората са с много нисък имунитет. За него човек трябва да мисли целогодишно, а не само когато дойде „моментът“ и се появи епидемия. Прекрасни имунни средства са черният бъз и алоето. Има също и една комбинация от 12 билки на дядо ми, която е от имуностимулатори и действа прочистващо на организма. И когато човек се храни рационално, без да се изпада в крайности, ходи на чист въздух и поддържа тонус, това е достатъчно да не се разболява.  

- В Италия обаче епидемията е кошмарна – с хиляди болни и стотици смъртни случаи. Отново ли липсата на имунитет е причина за това? 





- На първо място се дължи на ниския имунитет. Освен това, говорим за смъртни случаи при възрастни хора, които имат редица други придружаващи заболявания. Както каза една италианска колежка, там умират хора с коронавирус, а не от коронавирус. Т.е., и обикновеният, и най-баналният грип може да доведе по същия начин до летален изход. В крайна сметка пациентите, които умират от грип, не са се споминали от вируса, а от усложненията – сърдечна или белодробна недостатъчност, диабетични коми и т.н.

Проблемът при коронавируса е, че се разпространява бързо. Процентно смъртността при него не е повече от другите респираторни инфекции. Не съм епидемиолог и не водя статистика, но това най-точно може да се каже, когато пандемията приключи и се направи равносметка на заболелите, диагностицираните, оздравелите и починалите. Чак тогава ще може да се определи от какво са починали тези пациенти. 

- Адекватни ли са мерките, които бяха предприети от страна на властите? 

- В Китай доказаха най-малкото, че карантинните мерки и изолацията са най-доброто средство за овладяване на епидемията. Затова мисля, че нашите мерки са адекватни. Неадекватно е тичането по магазините. Това, че в тях пускат по 1-2 души обаче, с нищо не помага, когато пред входа чакат 20. Всеки трябва да яде – отидете, купете си яйца, 2 пържоли и т.н., но не е нужно да взимате по 5 кила месо, за следващия да няма и да го карате да тича до другия магазин. 

- Защо в информационния поток се изгуби темата за хомеопатията, за билколечението и за алтернативната медицина?

- И хомеопатията, и билките са превантивна мярка в подобни случаи. Горещите чайове винаги помагат, когато пациентът е в разгара на заболяването. Човек, ако реши да ползва алтернативни методи в медицината, по-редно и разумно е те да са профилактични и да се приемат „по принцип“ и постоянно. Жълтият кантарион, ментата, маточината, лайката и белият равнец могат да помогнат при остър възпалителен процес, но това не е нещо, което от днес за утре ще ви повиши имунитета и ще ви направи имунно стабилен. Хората трябва да живеят здравословно, динамично и да спортуват. Човек не може цяла година да е стоял затворен в помещение, да не е видял слънце и да си мисли, че имунитетът му е прекрасен. Всеки  е индивидуален и ако се разболее, трябва да се отчете цялостното му състояние. В дадения момент е по-добре човек да потърси най-малко личния си лекар, който знае цялостното му състояние, придружаващите го заболявания и адекватно да го посъветва дали да се лекува вкъщи, или ако е необходимо да потърси болнична помощ. Както недоглеждането, така и преекспонирането на състоянието могат да доведат до негативен ефект. 





- Кои са „златните 12 билки“ на Лечителя, за които споменахте? 

- Това са 12 билки, които дядо ми ги ползва и за имунитет, и за пречистване на организма. Съществуват и под таблетна форма на пазара, но човек може да си ги вари като чайове. Това са агримония, борови връхчета, великденче, копривен лист, жълт кантарион, жълт равнец, широколистен живовлек, листа от малина и горска ягода, лазаркиня, лист от орех и зърна от червена хвойна. Варят се в равни количества и се прави смес. В един литър вода врат 10-15 минути и чаят може да се изпие за деня и като вода. Днес имаме Corvid-19, но никой не знае как вирусът ще мутира. Утре може да имаме Corvid-20 и ваксината за предишния щам вече да не помага. Грипът мутира от 100 години насам. Коронавирус трябва да е като една червена лампичка за хората да се грижат от гледна точка на профилактиката. 

- Какъв хранителен режим трябва да спазваме след предупреждението да стоим по домовете си? 

- Тези мерки са най-адекватните,  трябва да се спазват. Дори и да ви се ходи на ресторант, все пак трябва да си седите вкъщи. На първо място всеки ден е нужна една малка разходка в парка, но без да има струпване на хората, както видяхме на бул. „Витоша“, където гражданите бяха като копърки в кутия. Хранителен режим конкретно за такъв тип инфенкции няма. Човек трябва да се храни рационално с въглехидрати, мазнини и белтъчини. Да поема адекватно количество, за да може организмът да функционира правилно. Яжте си плодове и зеленчуци. Дядо ми казваше, че не трябва да се изпада в крайности, но и да не се лишава от нищо. 

- В момента сме във Великденски пости, трябва ли да се нарушат заради вируса и да се приема и месо? 

- Това е абсолютно индивидуално. Човек, ако е месояден, не значи, че утре, отказвайки се от месото, ще е полезно за него. Както и ако сте вегетарианец и започнете да ядете пържоли, ще са полезни за вас. Организмът обаче има нужда от всичко. Как ще приемате въглехидратите, мазнините и белтъчините, е въпрос на личен избор. 

- Вашият дядо е последовател и близък на Учителя Петър Дънов. Според вас, губи ли днес битката материалното срещу духовното? 

- За съжаление хората станаха много материални и не вярвам, че една епидемия или пандемия ще ги преобрази коренно. Това може би ще е урок, че за човек не трябва да е най-важно материалното. В много от случаите, за съжаление, психиката на хората е във вреда за самия себе си. 





- Петър Димков е лекувал холера по време на Балканската война. Можем ли да сравним днешната ситуация с онова време, когато отново има хиляди смъртни случаи?  

- Всяка пандемия за своето време е опасна, както испанският грип е убил милиони хора през 20-е години на миналия век, а чумата – през Средновековието. Не бих могъл да кажа кое е по-опасно. Хората не трябва да се отнасят с пренебрежение, защото проблемът в крайна сметка съществува. С отговорно отношение и със спазване на правилата нещата могат да се оправят. Китайците, виждаме, че успяват да се справят, но те са дисциплиниран народ. Имам чувството, че при нас е заложено в народопсихологията да сме контра на всичко, което ни кажат. Пише да не се минава през тревата, но ние ще си направим пътечка, защото от там ни е по-удобно. 

 

Четете още:

🔴 Преброяване на населението в САЩ. Посочете българския си произход

🔴 В Испания на всеки 7 мин. умира човек, дават таблети на болните да се сбогуват

🔴 Австрия връща български шофьори обратно в Германия





Източник: Фактор





Коментари

горе