Почина единият от пострадалите при катастрофата на пътя за ГКПП "Маказа"



Единият от шестимата пострадалите при тежката катастрофа, станала на пътя за ГКПП "Маказа" край момчилградското село Садовица, е починал. Това съобщи директорът на кърджалийската болница д-р Тодор Черкезов. 

Според него медиците са положили много усилия да реанимират 57-годишния мъж, но той е почина без да дойде в съзнание.





Други двама са били транспортирани до Университетската болница в Пловдив. Единият от тях е бил с тежки кръвоизливи и травми в областта на гръдния кош. Състоянието на третия пациент също е тежко, той има множество травми в областта на лицето. 

Трима от пострадалите остават за лечение в кърджалийската болница, каза още д-р Черкезов. 





Тежка катастрофа на пътя за ГКПП "Маказа", шестима са пострадали

Тежка катастрофа е станала на международния път за ГКПП "Маказа" край Момчилградското село Садовица. 

Сблъсъкът е бил между 2 автомобила, а по първоначални данни има поне шестима пострадали. Четирима от тях са откарани в кърджалийската болница

За да бъдат извадени от смачканите автомобили се наложило екип огнеборци да реже купетата на колите. И четиримата настанени в болница са контактни. Единият от тях е настанен в интензивно отделение.





Отнето предимство е причина за сблъсъка. "Мерцедес", идващ от с. Садовица, се опитал да се включи в главния път, при което бил блъснат от "Опел", пътуващ от Кирково в посока Кърджали.

В момента криминалисти извършват оглед на местопроизшествието. Заради тежката катастрофа не се допуска преминаването на автомобили по международния път в участъка след спирка "Джебел".


Четете още:

🔴 Браво, българи! Това семейство ще ви е благодарно цял живот

🔴 "На ръцете вирусът умира за 10-15 минути". СЗО предупреди за нови пикове на COVID-19 в Европа

🔴 Проф. Дидие Раулт: Втора вълна на коронавируса няма да има никъде





Източник: 24 часа





Коментари

горе