4 домашни маски срещу бели коси



Има дами, на които адски много им отива прошарената коса. Не ни вярвате? Тогава си помислете за героинята на Мерил Стрийп в "Дяволът носи прада". Наистина беше ослепителна!

Но ако сте около 30-те, а и по-малко, и сивите коси започват да стават все повече, то тогава със сигурност не сте очаровани. За щастие, не е нужно непременно да посягате към боите за коса, защото има начин цветът на естествената ви коса да се върне. Известната стилистка Асгар Сабу разкрива няколко тайни, които ще върнат естествения цвят на косата, под формата на маски.

1. Маска с листа от къна

За да я приготвите, са ви необходими не повече от 8-10 листа от растението къна. Смелете ги до хомогенна смес. Добавете 3 лъжички гроздово масло. Разбъркайте сместа с малко извара и направете паста. Нанесете я на косата и оставете да изсъхне. След това изплакнете с щадящ шампоан.





2. Маска с кори от картофи

Необходими са ви 5 обелени картофа. Сложете 2 ч. чаши вода в тенджера, добавете обелките и оставете течността да зари, а след това я оставете за 5 минути. Отцедете течността и я запазете. Сложете в нея няколко капки масло от сандалово дърво за аромат. Поставете маската в съд с капак и я използвайте за изплакване, след като вече сте си измили косата.

3. Маска с черен чай

Сварете 2 лъжици черен чай, без да добавяте нищо друго. Вземете водата, в която е врял чаят и я охладете, докато стане тъмна на цвят. След това я нанесете по цялата коса. Изплакнете с вода. Не използвайте шампоан с чаената маска.





4. Маска с кокосово масло

6-8 лъжици кокосово масло (в зависимост от дължината на косата) се смесват с няколко лъжици прясно изцеден лимонов сок, разбъркайте и намажете косата си с маската. Постойте така за около час и след това изплакнете с нежен шампоан.


Четете още:

🔴 Тази молитва ще прогони злото от дома ви

🔴 Русия се диви на колата на депутатска помощничка

🔴 Проф. Кантарджиев: Да подготвим болниците за това, което предстои





Източник: iwoman





Коментари

горе