Извънредно! Гръмна газопроводът България-Гърция край "Кулата"



Газопроводът България-Гърция е гръмнал в района на “Кулата”. Към мястото на инцидента пътуват екипи на пожарната и на бърза помощ.

По първоначална информация пострадали няма.

Районът е блокиран. Новината бе потвърдена за struma.bg от кмета на Петрич Д. Бръчков.






По информация на bTV около 300 метра от трасето е засегнато. От министерството на енергетиката съобщиха, че е "гръмнала основната тръба, по която се доставя газ от България за Гърция".

Малко по-късно стана ясно, че това е газопровод на "Булгартрансгаз". По информация на дружеството в 07:56 часа е станала авария на преносния газопровод за Република Гърция. "Аварията е предизвикала нарушаване целостта на газопровода на 200 метра преди линеен кран Кулата. Участъкът е изолиран и са предприети всички необходими действия за извършване на авариен ремонт и възобновяване на преноса на природен газ за Гърция. При аварията няма пострадали", гласи съобщение на газовото дружество.






Ползвателите на газопреносната мрежа ще бъдат уведомени своевременно за възстановяването на газоподаването.

Няма информация за пострадали. Районът край аварията е блокиран.

По информация на БНР полицаи обследват трасето на газопровода.






Според кмета на село Кулата Димитър Дамянов няма опасност за населението и аварията не е голяма. "Станал е някакъв технически проблем. Сега всичко е точно. Никаква заплаха", каза Дамянов.

Междувременно от IGB изрично уточниха, че повредата не е в инфраструктурата по трасето на газовия интерконектор Гърция-България. Проектът IGB - междусистемна газова връзка Гърция-България се изгражда от проектната компания ICGB. Към момента работата по изграждането на интерконектора напредва по план, без настъпили аварии или инциденти, подчертават от компанията.


Четете още:

🔴 Край на безплатното теглене от банкомат! Вижте таксите

🔴 МЛАДИТЕ ЩЕ СИ ОСТАНАТ С ПИЩЯЛКИТЕ – АКО НЕ СЕ ОБОЗНАЧАТ/ОБОСОБЯТ

🔴 Пийте и слабейте-Течна горелка на мазнини около корема и талията





Източник: struma





Коментари

горе