Чудодейни скали забременяват момичета



За да има дете, жената трябва да мине през Вкаменената сватба 

Чудодейни скали в Родопите помагат на момичета да забременеят.
Природният феномен Вкаменената сватба повлиява на бездетни жени, ако бъде изпълнен специфичен ритуал. Според преданието желаещата да зачене трябва да премине през скалните арки. Ако успее да се промуши, чудото в утробата й ще се случи. Ако не мине, то значи има натрупани много грехове, които трябва да изчисти, за да може да забременее.





Вкаменената сватба се намира край кърджалийското село Зимзелен и традиционно по това време на годината жени от нас и чужбина пътуват да природното образувание, за да преборят значими трудности в живота си. Феноменът представлява 10-метрови скали, наподобяващи прегърнати младоженци.
Според научните хипотези Вкаменената сватба е започнала формирането си преди 40 милиона години вследствие на подводна вулканична дейност, от която са се образували скалите риолитови туфи. По-късно, след като морето се оттеглило, скалите били изложени на въздействието на дъжда, вятъра и слънцето и тези стихии оформили днешните им форми. Различни минерали в скалата са причина и за разнообразните цветове и нюанси.
Но местните имат друга версия за образуването на скалите и разказват стара легенда.





Местен момък залюбил девойка от съседно село. Само сините й очи светели на забуленото й лице, което никой не бил виждал. Залинял момъкът за прекрасните очи на девойката. Тогава баща му отишъл в селото и успял да я откупи за гърне, пълно с жълтици. Вдигнала се голяма сватба и шествието с момата тръгнало за Зимзелен. Изведнъж духнал вятър, отвял кърпата и открил лицето на булката. От красотата й свекърът занемял. Нечестиви мисли минали през главата му. Тогава се случило нещо страшно. Цялата сватба за миг се вкаменила. Останал само младоженецът, вцепенен от мъка и ужас. Замолил той вятъра да вкамени и него. Молбата му била чута. В краката му останала жива единствено малката локва, образувана от неговите сълзи, която съществува и днес.


Четете още:

🔴 Ясновидецът Любомир Алексиев предсказа: В България ще се родят хора, които ще спасят света

🔴 Света Петка лекува и върши други чудеса в своя параклис

🔴 Христо Фотев: И да си зла - обичай ме! Обичай ме!





Източник: bgdnes





Коментари

горе