Защо изглежда, че Слави Трифонов се скри от протестите



Най-традиционният и силен антисистемен играч изглежда, че някак се е снишил по време на тазгодишните протести. Слави Трифонов го няма на площада, а някои социолози като Димитър Ганев от “Тренд” даже пророкуват, че популярността на политическия му проект бива поизместена от партията на Христо Иванов. Макар лозунгите по протестите едно към едно да повтарят тези, които Слави издига от 2016 година.

Отсъствието му е много забележително и вероятно заради това поражда от глупави по-глупави спекулации.

Каква е истината - Слави изгражда партията си активно и на следващите парламентарни избори той ще излезе с готов политически проект, за разлика от други. И вероятно ще спечели най-много от антисистемния вот, защото ще се яви със структура.

А причината да не го виждаме сега е, че работата по изграждането на партията все пак е доста сериозна.





Има трудности и с поддръжката на телевизията 7/8, затова неслучайно преди дни обяви, че вече, макар и символично, тя става платена.

Хора от кухнята разказват, че той се е дръпнал и малко нарочно,

тъй като

протестите

се подкрепят

активно от Васил

Божков,

а Слави не би искал да се свързва с който и да е олигарх, защото ще загуби антисистемния си образ.

Впрочем и двете неща - телевизия и партия, идват малко много, за да има ресурс да оглави и улични протести.

В разгара на епидемията и вълненията в София бе пуснат сайтът на партията му “Има такъв народ”, на който бяха обявени и регионалните координатори.

Сред тях има

много

интересни лица

Например координатор за Смолян е Евгени Семерджиев. 37-годишният икономист отговаря още и за общините Рудозем и Чепеларе. Той е един от организаторите на протестите срещу правителството на Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. 

Координаторите на “Има такъв народ” за област Смолян Асен Кехайов (вляво) и Евгени Семерджиев са сред организаторите на протестите в Смолян.

Координаторите на “Има такъв народ” за област Смолян Асен Кехайов (вляво) и Евгени Семерджиев са сред организаторите на протестите в Смолян.





Препитава се като търговец на технически инструменти. “Нямам политически амбиции, но волята на 2,5 млн. българи трябва да бъде уважена и затова съм в партията”, категоричен е Семерджиев

Другият в Смолян е Асен Кехайов. Той е

дипломиран

специалист

по етично

хакерство, бакалавър от НБУ, специалност “Гражданска и корпоративна сигурност”, а магистратурата “Киберсигурност” му е от университет в Калифорния, САЩ, със специалност “Етично хакерство”. Работил е 5 г. в САЩ по сигурността на различни корпорации. Има и своя фирма.

Кехайов се занимава с бойни спортове и самоотбрана. През 2010 г. започва тренировки по Крав Мага - система за самоотбрана, създадена от израелските специални части. В България създава “InForce България” за бойни тренировки и спортове.

Много показателен е областният координатор за Благоевград -

адвокатът Илко

Стоянов, който бе

близък приятел

и адвокат на

застреляния

преди 8 г.

в София

Йордан Динов

Обвинение за поръчителство на убийството бе повдигнато на беглеца в Дубай Васил Божков.





Стоянов бе общински съветник в Благоевград от 2011 до 2015 г. от “ВОТ Консерватори”. След това стана активист на “Глас народен” и влезе за втори мандат в местния парламент като водач на листата на Светльо Витков. Стана и заместник по финансите на кмета на Петрич, избран през 2015 г. от ГЕРБ. Три години по-късно - през 2018 г., адвокатът напуска общинския съвет в Благоевград, недоволен, че колегите му не са приели предложението му за референдум за разкопките по трасето на АМ “Струма” край Благоевград. 

Сценаристът и водещ на предаване по 7/8 тв Иван Кулеков подкрепи протеста в 21-ия пореден ден. СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

Сценаристът и водещ на предаване по 7/8 тв Иван Кулеков подкрепи протеста в 21-ия пореден ден. СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

Докато е зам.-кмет, през 2017 г. се кандидатира за депутат. Бе втори в листата на “Реформаторски блок - Глас народен” за 25-и софийски МИР след Светльо Витков. А година преди да изтече първият мандат на кмета на Петрич Димитър Бръчков, се заговори, че отношенията между тях са охладнели. След като миналата есен кметът спечели втори мандат, Стоянов освободи поста на зам.-кмет. Има кантори и в Благоевград, и в София.

За Пловдивска област бе избрана адвокатката Николина Деспотова-Кузева. “В момента създаваме организация в цялата област.

Интересът към

нашата партия се

засили още повече

от началото на

протестите”,

заяви тя пред “24 часа”.

Деспотова е съпруга на един от ярките съветници на ВМРО от миналото - Стойчо Кузев, който изигра роля при разцеплението на войводите. От години той вече не проявява политическа активност. По-ярката фигура в “Има такъв народ” под тепетата е секретарят на Бачковския манастир Васил Апостолов.

Адвокати са координаторите в Плевен - Радостин Василев, и в Пазарджик - Тинко Василев.

Във Варна е бившият шеф на младежкото СДС Александър Тодоров. Той беше общински съветник, а също и дългогодишен шеф на “Търговски дом” АД - дружеството, което управляваше бараките край популярната сред варненци “Дупка”, която от десетилетия грози центъра.

За сив кардинал

във Варна се

смята зърненият

бос Емил

Евтимов





Много интересен факт е, че Слави има координатори за почти всички общини в региона.

А в Бургас човекът му е инж. Тодор Иванов от архитектурно бюро “Атика РБ”.

Забавно е, че координатор на партията в Монтана е страстен почитател на “Вечерта на Северозапада”. 30-годишният Банко Банков е производител на закуски.

През “морален филтър” преминават всички кандидати за членове на партията - не трябва да са били на високи позиции в ГЕРБ и БСП. Това обясни за “24 часа” сценаристът и зам.-председател на “Има такава държава” Тошко Йорданов.

“Трудно можем да приемем, че някой идва при нас с открито сърце, споделяйки идеите ни, след като довчера е бил на ръководна длъжност в статуквото”, каза той.

Все пак няма да се мери с общ аршин и бивши членове на партии могат да намерят място в ИТД, но ще се преценява според CV-то на кандидата.

Няма явни изисквания за степен на образование или чужди езици. “Имаме си наши върешни правила, по тях ще си преценим”, добави Йорданов. Вече имало много подадени заявления за членство.

Част от учредителите и членовете на формацията пък влязоха в нея след кастинга, който Слави Трифонов излъчи само във фейсбук преди 2 г. Тогава бяха показани млади кандидат-политици, много от които завършили университети навън, други създали свой бизнес у нас. Всички са специалисти в дадена област. “Подготвихме се с качествени хора, а не да направим партия и тепърва да събираме и да търсим хора”, каза Тошко Йорданов.

Тв 7/8 от септември по 78 ст. на месец - рекламите малко, а разходите високи

Телевизията на Слави Трифонов “Седем осми” става платена и от септември всеки, който иска да гледа канала, ще трябва да заяви това пред своя оператор.

“Седем осми” ще бъде добавена към пакета от канали на цена от 78 стотинки с ДДС на месец. Българите в чужбина ще я гледат на интернет сайта срещу месечен абонамент.

Така Слави Трифонов за първи път призна, че рекламите в “Седем осми” и паричните постъпления от тях са твърде малко и не стигат за правенето на телевизия. Политикът медиен собственик посочи и причината - картел между двете национални частни телевизии, които задължавали “рекламодателите да предоставят целите си рекламни бюджети само на тях”.





Тв 7/8 тръгна в 19 ч на 4 ноември 2019 г., понеделник, с петчасова програма с много говорене и почти никаква реклама. И до днес по нея се излъчват реклами на няколко сайта и минерална вода, както бе на старта.

Предаванията продължават да са познатите рубрики, но разширени, от “Шоуто на Слави”, когато то се излъчваше по Би Ти Ви - “Вечерта на Северозапада”, “Шоуто на сценаристите” с Ивайло Вълчев, Драгомир Петров, Филип Станев и Александър Вълчев, “Вечерта на актьорите” с Краси Радков и “Вечерното шоу на Слави Трифонов”. Единственото различно предаване в началото беше публицистичното “Студио Хъ” с водещ сценариста Тошко Йорданов.

И до днес телевизията излъчва тези предавания, като в останалите часове на деня се пускат техни повторения, музика и времето с Ванката. Има и нови - “Вечерта на” с водещ Камен Воденичаров, предаване на спортния журналист Крум Савов и кулинарното Mate Kitchen (кухня за приятели).

Освен няколкото нови лица и малкото репортери, които посещават избрани събития, предаванията се правят от сценаристите, актьори, “Ку-ку бенд”, “Магаданс” и Слави Трифонов. В началото телевизията наподобяваше кабеларка. Може би защото студиото на “Седем осми” е в софийския квартал “Левски Г”, откъдето преди време излъчваше и фалиралата ТВ 7 на Цветан Василев. Дни по-късно техническият екип очевидно оправи осветлението и медията вече е по-приемлива за гледане.

“Седем осми тв” стартира с огромен зрителски интерес - 1 456 120 са я гледали първия път. Така тя взе 28,8% дял от тв аудиторията. Това обаче е според данните на агенция Be Media Consultant, измерени в часовия пояс 19,00 - 23,45 ч, но не на базата на пийпълметрия чрез сет топ боксове, а с интервюта онлайн. Това обасни тогава Мила Николова от агенцията, от което не стана ясно точно как са направени интервютата с тези 1 456 120 зрители.

Малко по-късно телевизията вече не използва данните на тази компания, а се доверява на измерванията на един от големите оператори. В началото на тази година обаче прекратява отношенията си и с него.

Засега екипът разчита на директни данни от зрители, както и от фейсбук страницата си, разказват социолози. Според тях обаче рекламодателите не приемат сериозно липсата на пийпълметрични изследвания и не са склонни да планират големи рекламни бюджети в “Седем осми тв”.


Четете още:

🔴 Френски журналисти онемяха от Созопол! Канят сънародниците си и в Пловдив

🔴 Мариана Векилска проговори за бебето от Врачански  

🔴 Решиха падат ли PCR тестовете за Гърция





Източник: 24 часа





Коментари

горе