СОVID не плаши столетница



Сама се храни и е здрава 

Баба Слава с тържество за 100-ия си рожден ден 

Баба Слава не се страхува от коронавируса, отпразнува 100-ия си рожден ден с приятели и се чувства в добро здраве.

Възрастната жена е от пловдивското село Паничери и е единствената столетница в района на Хисаря. Заради пандемията от много време не е излизала от дома си, но въпреки това се движи самостоятелно и се храни и обслужва без чужда помощ, въпреки че синът й Петко и неговата съпруга живеят при нея, за да я подкрепят.





Без страх от заразата преди дни баба Слава отпразнува 100-ия си юбилей. На тържеството, на което има торта и фойерверки, присъстват роднини, приятели и представители на местната власт. Възрастната жена дори не слага маска, когато получава поздравленията.

"Тържеството беше скромно, но много емоционално. Имаше торта, сладки, сокове и вино. Баба Слава не се притеснява от коронавируса, дори не мисли за него на тези години и не слага маска. Жената е много добре за възрастта си, като единствено малко не дочува. Пожелахме й здраве, а тя сякаш не ни разпозна всички, тъй като отдавна не е излизала от вкъщи", разказа пред "България Днес" кметът на Паничери Веска Пашкулова.





Столетницата обича да си хапва сладко, затова и не пропуснала да си вземе едно парче от празничната торта. Много се наслаждавала и на разходките в двора, тъй като дишала чист въздух. Бабата е вдовица от 38 години, а голяма част от професионалния й път минава в местното ТКЗС. Има двама синове, двама внуци и петима правнуци.





"Малко са тези, които имат възможността да преминат през изпитанията на цял един век. Радостна съм, че имам честта да изразя почитта си към човек с толкова богат жизнен опит. Съхранете силата на духа си, за да може да предавате мъдростта, натрупана през годините, на подрастващите поколения и на обичаните от вас хора!", заяви в тържествено слово кметицата на Хисаря Пенка Ганева, която също присъства на празненството в дома на баба Слава.

"България Днес" пожелава здраве на столетничката и още дълги години да е радост за близките си хора!


Четете още:

🔴 Бивш довереник на Слави му стана конкурент / ВИДЕО

🔴 Ангел Кунчев: Първо ще облекчим детските градини и училищата

🔴 Любовна драма във "Фермата", оформи се четириъгълник





Източник: Днес.БГ





Коментари

горе