Гнезда с шарени яйца ще украсят ул. "Цар Тодор Светослав" във В. Търново



ГНЕЗДА С ШАРЕНИ ЯЙЦА И ЩЪРКЕЛИ ЩЕ УКРАСЯТ ДЪРВЕТАТА НА УЛИЦА „ЦАР ТОДОР СВЕТОСЛАВ“ в старата столица на Велики четвъртък. Атрактивната инсталация е по идея на творческата лаборатория към екипа, подготвящ кандидатурата ни за Европейска столица на културата – 2019, и се реализира с финансовата подкрепа на общината.
Проектът носи закачливото име „Щърбел“, а неин автор е второкурсникът Мартин Иванов от специалност „Графичен дизайн“ на Факултета по изобразително изкуство на ВТУ.
Върху подкастрените в началото на пролетта дървета в близост до парк „Марно поле“ ще бъдат поставени големи гнезда, а в тях ще има щъркели и еднометрови великденски яйца, оформени от тел, мрежа и вестници, като украсата им е съобразена с българските традиции. Мартин, заедно с приятели и колеги, е изработил елементите от инсталацията в продължение на месец в квартирата си и в ателие във Факултета по изобразително изкуство. Монтажът на атрактивните декорации ще продължи два дни, а гнездата ще радват великотърновци и гостите на града до 27 април. След това ще бъдат премахнати, за да не пречат на разлистването на короните на дърветата.



Източник: Борба.БГ





Коментари

горе