Обръщение от Българската църковна общност в Тампа Бей



Църковното настоятелство на Българската църковна организация “Св. Йоан Кръстител” в Тампа Бей, Флорида

се обърна към всички свои членове, симпатизанти, както и към всички радетели за съхраняването на българската ортодоксална традиция зад граница, със следното обръщение:

Уважаеми членове, симпатизанти и радетели за съхраняване на българската ортодоксална традиция, новото Църковно настоятелство се обръща към Вас с цел ускоряване на постигането на целта на нашата организация – изграждане на черква с училище и културен център в Тампа Бей, Флорида.

Отчитайки, че основните трудности по организирането и изпълнението на мероприятията по съхранението на българския дух и християнската ортодоксална традиция е свързано с липсата на конкретно, наше място, което да бъде дом за всички нас, и бавния ръст на постъпленията на средства за закупуване на терен за изграждане на черква с училище и културен център в Тампа Бей, се обръщаме към всички Вас с конкретна молба:

Всеки българин и симпатизант на идеята да дари, без да отлага във времето, парични средства за нейната реализация. Ако всеки от българите, живеещи в Тампа Бей, без изключение, отдели само по 100$, идеята може да бъде бързо реализирана. (За сравнение, членският внос на всеки член на организацията е 120$ годишно.) По-крупни дарения от личности и организации са добре дошли – те само ще ускорят допълнително реализацията.

Молим за градивно и практично отношение. Негативно отношение и общи приказки няма да помогнат. Призоваваме Ви към конкретни, практически действия!

Разчитаме на Вашето дейно участие и помощ при провеждането на мероприятията ни.

За нас е много важно да се вслушваме във вашите градивни идеи и мнения. Апелираме за обратна връзка по всяко време на църковния ни емайл: bgchurchtampabay@yahoo.com, на Фейсбук страницата ни https://www.facebook.com/bgchurchtampabay и на интернет страницата ни www.bgchurchtampabay.org

Даренията изпращайте с чек на адрес: P O Box #4972, Clearwater, FL 33758, Bulgarian Christian Church “Sv.Yoan Krastitel”

Всички дарения са Tax deductible и на дарителите ще им издадем официален документ.

За сведение на всички българи, към настоящия момент постигнатото е:

- Създаването на Българска православна църква „Св. Йоан Кръстител” с училище и културен център, и регистрирането й като нон-профит организация (точка 501(с)(3) към IRS), с териториална юрисдикция за щата Флорида – 14 октомври 2009 г., справка – www.sunbiz.org – #N09000010001.

- Организацията кандидатства и получи EIN (Employer Identification Number), който е необходим за откриване на банкова сметка, бъдещо наемане на работници (свещеник) и при комуникацията с IRS – EIN 27-1199031 от 28 октомври 2009 г.

- Създаването и приемането на Устав на организацията, който влиза в сила от 7 февруари 2010 г. и е утвърден от Митрополита на Българската православна църква в САЩ и Канада.

- Създадена е административната, организационна и документална структура за функционирането на организацията. Осъществена е приемственост в управлението от вече Третия екип избрани Църковни настоятели.

- Създадена е интернет страница на църквата.

- До момента с помощта на всички Вас, само за няколко години, събраната сума е 55,000$.

За предприемането на следващата стъпка – закупуване на земя е нужно Вашето активно участие с парични дарения, с което да докажем, че като синове и дъщери на нацията си, сме способни практически да градим… Знаем, че всеки носи бремето на своите проблеми, но нека се вгледаме в себе си и се опитаме да открием и сътворим добро. Нека според възможностите си спомогнем за завършването на това благородно дело. Надяваме се, че всички ние, българи от всички поколения, силни в своето обединение, няма да позволим да се загубим като нация.

Бог да пази Вас и Вашите близки!

.

Църковно настоятелство

към БПЦ  “Св. Иван Кръстител”, Тампа Бей



Източник: Euro Chicago





Коментари

горе