Направиха го! Вакинол-1 унищожава успешно рака



Уникалното хапче против туморни клетки наистина действа! То съдържа специалната молекула Вакинол-1, която взривява туморите!

Вече може да се убият тумори с помощта на хапче. Учени от известния институт „Каролинска“ са тествали 200 молекули за борбата с туморните клетки и са успели да намерят тази, която ги убива. Това е Вакинол-1, която е постигнала чудеса с опити с мишки, на които обаче им били присадени клетки от човешки глиобластом – вид мозъчен тумор. Вакин0л-1 причинила хаос в тези клетки, защото процесът вакуолизация в тях се ускорил. В резултат клетъчната стена се „срутила“, клетката експлоадирала и умряла.

Този метод чрез взривяване на туморните клетки се ползва вече в Швеция, където се положи началото на лечебното действие на Вакинол-1 преди няколко месеца, но сега вече са налице и първите резултати. Молекулата се продава по аптеките във вид на хапче, чиято цена не е много висока. Съвсем скоро се очаква и у нас да се появи.

„Засега нямаме нито едно оплакване, а сме пробвали Вакинол-1 на много пациенти. При абсолютно всички туморът напълно е изчезнал. Лечението обаче трябва да продължи поне две години след това, заради рисковете от завръщането му.“ – коментира един от шведските специалисти в тази област.



Източник: doctorbg





Коментари

горе