Хората от тази кръвна група живеят най-дълго



В ново проучване е установено, че хората с определена кръвна група могат да живеят по-дълго. Проучването, проведено от екип японски изследователи, разглежда продължителността на живота на повече от 80 000 души на възраст над 40 години.





След като проследили участниците в продължение на средно 14 години, изследователите установили, че вероятността за смърт на хората с кръвна група А е с 11% по-малка през периода на изследването, отколкото за тези с кръвна група О.





Въпреки че резултатите от това проучване със сигурност са интересни, важно е да се има предвид, че има много фактори, които могат да повлияят на продължителността на живота. Например изборът на начин на живот, генетичната предразположеност и достъпът до здравни грижи - всички те играят роля за това колко дълго живеем. Въпреки това резултатите от това проучване показват, че кръвната група може да е един от факторите, които допринасят за продължителността на живота.





И така, защо кръвна група А може да се свързва с по-дълъг живот? Една от теориите е, че кръвната група А може да предлага известна защита срещу сърдечносъдови заболявания. Всъщност предишни проучвания са показали, че хората с кръвна група А имат по-нисък риск от развитие на сърдечни заболявания, отколкото тези с други кръвни групи. Освен това хората с кръвна група А са склонни да имат по-ниски нива на "лошия" холестерол и по-високи нива на "добрия" холестерол, което също може да допринесе за намаляване на риска от сърдечносъдови заболявания.





Въпреки че са необходими допълнителни изследвания, за да се потвърдят резултатите от това проучване, данните показват, че хората с кръвна група А могат да се радват на по-дълъг живот от тези с други кръвни групи. Така че, ако искате да подобрите продължителността на живота си, може би трябва да помислите за даряване на кръв от група А!


Четете още:

🔴 Вижте дома за 1 млн. евро на Емрах Стораро / СНИМКИ

🔴 Майка от Калугерово: Не съм виждала детето си 40 дни / СНИМКИ

🔴 Чудесна новина за пенсионерите





Източник: Актуално





Коментари

горе