Машинисти даряват социалните си бонуси на вдовицата на Венко



Машинистите от пловдивското локомотивно депо ще дарят социалните си бонуси на вдовицата на загиналия в катастрофата при гара Калояновец Венко Тодоров. 180-имата машинисти и помощник-машинисти взели единодушно решение да се откажат от допълнителните плащания и да преведат парите по сметката на Мария Тодорова. Всеки от тях трябва да получи по 250 лева.

Паралелно с това синдикатите организират дарителска кампания в помощ на съпругата на Венко и двете им деца. В нея ще бъде преведена и сумата от 80 000 лева от застраховката живот на загиналия машинист.

"Огромният проблем е лошото състояние на инфраструктурата и липсата на воля за решаването му. Чакаме становището на Инспекцията по труда в Стара Загора. На този етап не можем да приемем, че вината е единствено човешкият фактор. Има опасност подобни трагични инциденти да се повторят. Единствено професионализмът на машинистите пази всички по веригата. Призоваваме вдовицата на Венко да заведе дело срещу държавата", каза лидерът на "Подкрепа" Атанас Кръстев. Експертът по безопасни условия на труд към синдиката Иван Балталйски добави, че има недостиг на машинисти, заради лошите условия на труд и ниските заплати от 664 лева.



Източник: Марица





Коментари

горе