Двама учители по рисуване превръщат павликенско училище в приказен свят



ГЕРОИ ОТ ЛЮБИМИ ПРИКАЗКИ И ФИЛМИ И МНОГО ЖИВОТНИ УКРАСЯВАТ СТЕНИТЕ НА СТАРАТА СГРАДА на СОУ „Бачо Киро” в Павликени. Двамата учители по рисуване Цончо Балканджиев и Илко Костадинов рисуват вече два месеца, за да превърнат двуетажната сграда в приказен рай за малчуганите.
„Това е сградата, в която учат децата от началния курс, затова решихме да изрисуваме по стените пъстри картинки. Преди да започнем обаче, колегата Илко Костадинов направи щателно проучване сред децата, за да разберем любимите им приказки и приказни герои”, обяснява Цончо Балканджиев. Така по стените са се появили Хари Потър, Мистър Бийн, Жан-Луи Софи в гората, много животни и цветя.
Повече от 200 кв. м на двата етажа на сградата са изрисували двамата учители. Гимназията е осигурила средства за закупуването на боите. „Ще бъдем готови до 15 септември и се надявам да зарадваме малчуганите. Също така се надяваме те да пазят рисунките. Е, почти съм сигурен, че ще дорисуват тук-там, но дано не се налага да започваме отначало или да пребоядисваме след два месеца”, казва още Цончо Балканджиев.
Той е учител в СОУ „Бачо Киро” повече от 30 г. В момента вече е възпитател, а неговото място на преподавател по изобразително изкуство е заел Илко Костадинов.



Източник: Борба.БГ





Коментари

горе