Кулинарен фестивал цяла седмица в Лясковец



Седмица на местното кулинарно разнообразие започва от днес в Лясковец. Началото й ще бъде дадено с шествие, което ще потегли в 17.30 ч. от Музея на гурбетчийското градинарство до пл. „Възраждане”. В парада ще се включат представители на всички читалища, училища, детски градини и пенсионерски клубове. В 18,00 ч. започва концерт на съставите от читалище „Напредък-1870” – Лясковец. При добро време той ще се проведе на открита сцена, а при лошо – в залата на читалището.

В съботния ден в Козаревец ще бъде проведен традиционният Празник на кокошата чорба. Той започва в 10,00 ч., а кои са най-добрите майстори ще стане ясно точно по обед. В неделя пък в Джулюница ще бъде показана кулинарна изложба, която също е със състезателен характер.

Във вторник ще бъдат подредени шатрите на участниците в Седмицата на местното кулинарно разнообразие. В 17,00 ч. в същия ден е началото на концерт на децата от детските градини в гр. Лясковец. Час по-късно ще бъде представена „Плодово-зеленчукова мозайка”, също дело на най-малките лясковчани.

В сряда, 24 септември, ще бъде направена демонстрация на приготвяне на домашна лютеница от участници от всички населени места на територията на община Лясковец. За място на събитието е избран центърът на града. Между 17,00 и 19,00 ч. посетителите ще могат да видят изрисуваните декоративни тикви на Трифон Трифонов.

На 25 септември в салона на „Напредък 1870” ще бъде представена „Криворазбраната цивилизация” на Театрална група при СОУ „М. Райкович”. Финалът на кулинарната седмица ще постави шествие, което потегля в 17.30 ч. на 26 септември. В 18,00 ч. участниците ще бъдат поздравени от кмета д-р Ивелина Гецова и от гостуващ изпълнител.



Източник: Дарик





Коментари

горе