Доц. д-р Крум Кацаров е Лекар на 2014 година



Българският лекарски съюз избра началника на Клиниката по гастроентерология и хепатология на Военно медицинска академия доц. д-р Крум Кацаров за Лекар на 2014 година.

Доц. д-р Кацаров е абсолютен доайен в терапевтично-диагностичните ендоскопски процедури на заболяванията на гастроинтестиналния тракт и хепатобилиарната система, заявиха от БЛС.

Съсловната организация днес отбелязва двоен празник - Денят на Св. Иван Рилски Чудотворец, който се чества и като Ден на българския лекар, и 25 години от възстановяването на организацията.

Доц. д-р Крум Кацаров започва кариерата си от асистент, в момента е един от водещите специалисти в областта на гастроитестиналната ендоскопия в страната. Специализирал е в Университета „Гьоте" във Франкфут, в Холандия, Чернодробна трансплантация" в Есен, Германия, в Амстердам, в Токио, в Кушен, Париж и Сан Антонио в Съединените щати. Научната степен Доктор на медицинските науки придобива след защита на тема „Усложнения при чернодробна трансплантация - диагноза и лечение".

До момента има 142 публикации, участие в седем книги и монографии.

Втори мандат председател на Българското дружество по гастроентерология, секретар на Българската асоциация на хирурзи, гастроентеролози и онколози, а от 2011 г. е член на Борда на Българското трансплантологично дружество. Участва в дейността на Комисията по трансплантация на органи, тъкани и клетки. Член е на две престижни европейски организации.

Наградата Лекар на 2014 годината ще бъде връчена по-късно тази вечер на традиционната церемония с концерт-спектакъл във Военния клуб. Тогава ще бъдат удостоени с почетните знаци на организацията лекари от цялата страна, участвали във възстановяването на БЛС.

Отличия ще получат и лекарите, които регионалните колегии на БЛС излъчват като носители на сребърен почетен знак Лекар на годината.

Ще бъдат връчени отличия на заслужили лекари в категорията за млад лекар, за иновативни хирургични методики на очните болести, за принос в развитието на педиатрията, за особен принос в развитието на българската кардиологична школа и др.



Източник: КРОСС





Коментари

горе