Български музиканти с концерт в Кралската филхармония в Лондон



Мартин Пантелеев ще дирижира Кралската филхармония в Лондон. Концертът Classical meets Ethno Jazz е тази вечер. Билети за събитието са на цени от 15 до 35 паунда.

Пантелеев, който е главен диригент на Софийската филхармония, ще дирижира сам собствената си творба, която е част от програмата. Произведението се казва „Архетип" и е създадено по мотиви от българския фолклор в комбинация с модерен неоромантизъм.

В концерта ще участват още кавалджията Теодосий Спасов и сопраното Ваня Ватралова-Станков. Ще бъде изпълнена и творба на българката Добринка Табакова, номинирана за Грами.

Преди да отлети за Лондон, на 2 октомври Пантелеев ще открие новия сезон в Софийска филхармония с кантатата „Александър Невски" на Сергей Прокофиев. В концерта ще участва знаменитият руски тромпетист Сергей Накаряков.

Филхармонията подготвя поредица от концерти още през септември. На 12, 13 и 14-и музикантите ще свирят на открито в двореца Врана край София. Публиката ще чуе соло на цигулка на Мартин Пантелеев на друго негово произведение - „Островът".



Източник: КРОСС





Коментари

горе