Гришо: Научих много, следващата година ще бъдa по-силен



Григор Димитров отпадна снощи от Мастърса в Париж след загуба от Анди Мъри с 3:6, 3:6. По този начин българинът изигра последния си мач за 2014 година, както и се размина с възможността да се класира на финалния Мастърс в Лондон. Димитров вече обяви, че не смята да ходи до английската столица и да бъде резерва, очаквайки контузия на някой от играчите. Григор заяви, че е научил много през 2014 година и обеща през 2015-а да бъде по-силен и да се представи добре в турнирите от Големия шлем.

"Мъри просто игра твърде добре, няма какво повече да кажа. Очаквах подобно нещо, но не вярвах, че ще задържи такова ниво от началото до края на мача. Допуснах някои грешки в началото и той пое контрола над случващото се. Няма да крия, че съм разочарован. Трудно е да се справиш с подобен момент. Искам да си почина няколко дни и ще направя равносметка на 2014 година", каза Мъри след загубата снощи.

"Не съм си променил мнението - няма да отида като резерва в Лондон“, категоричен е още световният №11.

Според него сътрудничеството с Роджър Рашийд го е направило по-зрял на корта. "Работата, която свършихме преди началото на сезона, като цяло партньорството ми с него и изиграните мачове ми донесоха тази зрялост. Научих много, макар и това да се случи по-бавно от очакваното, но това няма значение, тъй като в момента се чувствам много добре и съм уверен в своите възможности. Това е нещо, което идва с победите. Смятам, че следващият сезон ще бъде много добър за мен, след като през 2014-а направих най-добрия си сезон до момента. Имам големи очаквания към себе си за 2015 година и искам да се представя добре в турнирите от Големия шлем", каза още Григор Димитров.



Източник: Блиц





Коментари

горе