Интернет е на път да стане прекалено претъпкан



Ако имате чувството, че интернет все повече заприличва на кварталния ви магазин по отношение на претъпкаността, трябва да знаете, че нещата няма да се оправят в скоро време, предупреждава Vesti.bg.

Дори напротив...

През следващата 2015 г. 2,89 млрд. души ще бъдат онлайн (което се равнява на 42,4% от населението на света). Тази цифра ще бъде по-голяма с 6,2 на сто в сравнение с тази година. Ситуацията ще става все по-тежка – през 2018 г. онлайн се очаква да бъдат 3,6 млрд. души. (половината от населението на света). Това сочи ново изследване на изследователската компания eMarketer.

От там обясняват, че прогнозите им се основават до голяма степен на все по-големия достъп до мобилни телефони и широколентов интернет в развиващите се пазари като Индия и Индонезия. Това става ясно от информацията на сайта Mashable.

Същевременно много компании предприемат различни инициативи, с които искат да накарат повече потребители да влязат в итнернет. Например – неправителствената организация Internet.org доставя безплатна информация в части от Замбия и Южна Африка. Компанията, която беше стартирана от основателя на Facebook Марк Зукърбърг с помощта на различни технологични фирми, има амбиция да се разпространи и из други части на света.



Източник: Обекти





Коментари

горе