Фандъкова: Ще завършим годината с рекордните 19 открити детски градини



До края на годината ни предстои да открием общо 19 детски градини, което е най-големият рекорд за всички времена на строителство на детски градини в София. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на инспекция на ОДЗ 79 „Слънчице“, район „Студентски“, предаде „Фокус“.

„Тази е поредната детска градина за тази година. Следващата година завършваме още 5 детски градини. В проектобюджета сме заложили 8 нови детски градини. Разчитаме и на държавата, защото сме поискали и средства, така както правителство на Бойко Борисов осигури на големите градове средства за детски градини – общо 14 млн. лева, миналата година кандидатствахме по Националната програма, но за съжаление тогава ни дадоха само 6 млн. лева за 6 детски градини“, заяви Йорданка Фандъкова.

Тя посочи, че общата сума за ОДЗ „Слънчице“ е в размер на около 1.5 млн. лева като в нея се включва освен строителството за новата сграда на две групи и цялостното саниране и мерки за енергийна ефективност на цялата стара сграда.

„Около 240 хил. лева получихме и от Фонд „Козлодуй“, т.е освен общинските средства имаме и 240 хил. лева европейски средства, за да се получи така, че да няма разлика между новото и старото крило. Вижда се това, което правим. Разчитаме, че сегашното правителство ще продължи инвестицията в детски градини“, добави още Йорданка Фандъкова.



Източник: Актуално





Коментари

горе