Приложение на Skype превежда разговори в реално време



Софтуерът на Skype започва да превежда разговори между потребителите в реално време, пише изданието The Verge. Skype Translator дава възможност на хора, чиито роден език е английски и испански, да общуват помежду си. 

Първоначалната версия на софтуера, притежаващ потенциала да промени начина, по който комуникира светът, е предоставен за тестване от Skype. 

Приложението Skype Translator Preview работи с Windows 10. Програмата предвижда човешки глас, който говори на английски или испански език в текст или в аудио вариант. 

Microsoft вече демонстрира технологията във версия за превод от английски на немски език и обратното. В началото се предвижда обаче испанският да бъде единственият език освен английски, който ще бъде поддържан в началото.

Технологичният гигант представя Skype Translator като инструмент за училища. Тестовете са проведени между ученици в САЩ и Мексико. Услугата е популярно средство в класната стая, служейки като средство за участие във видео конференция по цялото земно кълбо. 

До момента тестовете и демонстрациите на онлайн преводача са се извършвали в ограничен мащаб, но ор днес Microsoft го отваря за по-широката публика за тестове в реалния свят. Компанията превежда и мигновените съобщения чрез Skype Translator,,  поддържайки над 40 езика. 

Потребителите, които имат желание да тестват приложението, трябва да поискат покана на страницата на Skype на Microsoft.



Източник: Economic





Коментари

горе