Момиче е 4000-ото бебе, родено в Майчин дом



Според християнската традиция от Игнажден започват родилните мъки на Богородица. Това е периодът, през който младите и нераждали жени не работят, за да забременяват и раждат по-леко своите деца.

Някои от тези деца се надяваме идната година да проплачат тук, при нас, в най-голямата АГ болница в България, заяви изпълнителния директор проф. Виктор Златков.

4000-ото бебе е момиче с перфектните мерки 3200 грама и 48 сантиметра.

Въпреки, че младата дама превзе престижната "кота" 4000, и тази година момчетата имат превес над момичетата.

В Майчин дом мъжките рожби родени до днес са 2064, а женските - 1936. От тях дошлите на бял свят двойки близнаци са 150, а тройките са 2.

"Една от причините за тези добри резултати са прекрасните условия, които постигнахме с реновирането на родилна клиника. Инидивидуалните родилни зали, в които жените раждат, осигуряват необходимия им комфорт, индивидуалност и интимност за този най-важен момент от живота им. Високият професионализъм и отговорността не само на нашите лекари и акушерки, но и на целия помощен и административен персонал също има огромно значение, когато майките избират къде да родят", заяви проф. Виктор Златков.

Той изтъкна, че ако ражданията вървят с тези темпове в последните дни на годината, най-вероятно болницата ще подобри рекорда си от 2012 година, когато отчете 4131 родени деца.

В началото на новата година в болницата предстои откриване на напълно реновираната клиника за новородени.



Източник: Дир.БГ





Коментари

горе