С ирония и жалост към всички БЪЛГАРСКИ институции: Къкринското ханче – закрито?!?



Открит урок на тема „Васил Левски” от поредицата „Час по България” ще организира ловешката община. Поводът е 142-годишнината от залавянето на Апостола. За място за неговото провеждане е избран музей „Къкринско ханче”. Ще бъде почистен дворът му от падналите и счупени клони.

На пилоните пред музея, специално за всички българи ще се развее чисто нов роден трикольор, а за чужденците – син звезден флаг. Но най-важното – музеят ще бъде отворен за всички посетители, дори по това време на годината!!!

Може и да се случи. Засега това събитие е като филма „Завръщане в бъдещето”…

 

Из сайта на Община Ловеч:

24 октомври 2013:

Решение № 504: …. с 31 гласа „за”, без „против” и без „въздържали се”, Общински съвет – Ловеч дава съгласие Община Ловеч да приеме за управление недвижим имот публична държавна собственост – „Къкринско ханче”, находящ се в с. Къкрина, Община Ловеч, актуван с АДС № 83/18.06.1954 година…

 

kakrinskohanche181214224 юли 2014:

„… Министерският съвет безвъзмездно предава правото на управление на музея „Къкринско ханче”. Имотът е включен в списъка на паметниците на културата у нас в категория „Национално значение”. По инициатива на община Ловеч за стопанисване на Къкринското ханче областният управител Милко Недялков изготви предложение до министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева и до министъра на културата д-р Петър Стоянович за предоставяне управлението на историческата забележителност.

Вследствие на появили се течове от покривната конструкция на музея, която е изцяло от каменни плочи и последвалата проверка от община Ловеч бе взето решение от ръководството на общината и общинския съвет за АВАРИЕН ремонт на Къкринското ханче… Решението на Министерския съвет е подкрепено с изключителното условие, че общината ще спазва режима за опазване на недвижимата културна ценност…”

 

За пет месеца, при така нареченото „общинско управление” нищо от тези намерения не се сбъдна. В момента музеят дори е затворен за посетители.

Е, кой носи отговорност? Май не е Булинс… 



Източник: lovechtoday





Коментари

горе