Никакво право на пушене!



Когато има по-малко новини или пък няма почти никакви, някои теми в медиите винаги стават актуални. Сред тях са цената на хляба, цената на тока, битовите престъпления – все ще се намери някой случай, сезонни заболявания и, разбира се, забраната за пушене. Точно за нея дойде ред и днес.

Коментар на редактора

Колко пъти, откакто беше приета пълната забрана за пушене, ще се връщаме на този въпрос? Когато се променя принципно някакво положение в обществото, недоволни винаги има. Винаги. След като обаче мнозинството в парламента, който е избран от всички нас (или поне от тези, които си правят труда да идат да гласуват), е приело закон, то следва да не се повдига въпросът още на следващия ден или през ден.

Било право на избор да се пуши в заведения. По тази логика е право на избор да карам без колан, защото ми е неудобно. Право на избор е и да пуша нещо по-така – марихуана. Право на избор е и да не ходя на училище, защото ми е скучно и ме натоварва. Право на избор е да ошамаря и някой нахалник, който ме засича на поредното кръстовище, защото иска да стигне с една милисекунда по-бързо до гробищата и по пътя да завлече някой като мен. Нещо някой да роптае през ден за тези „права” и да иска да се отпусне каишката по тези въпроси – всеки да си прави каквото иска според правото?

Пушенето вреди на здравето! То е гаден, мирзлив и отвратителен навик. Когато в една компания някой пуши, всички други се съобразяват с него. И ако има отделни помещения за пушене, то и непушачите отиват там. Защото щом излезеш с някого на заведение, явно искаш да прекараш време с него, а не да седите в две отделни стаи. Така че пушачите да не ми говорят за права. Единственото спасение в подобен случай е отличната вентилация – нещо, което никъде в България не съм видял. Някой ако е, да се похвали.

Така че айде стига вече с това пушене. Току виж и хора, които робуват на тютюна, бъдат принудени да вдигнат глава и да потърсят занимания, които да им променят живота към добро.



Източник: Актуално





Коментари

горе