Македонски език няма, македонците са българи!



Признавам, че тези хора трябва да получат идентичност. Да бъдат нещо. Да не забравяме, че са българи. Не съществува македонски език. Всичко това беше създадено от Тито, коментира кметът на Солун Янис Бутарис.

Македонски език не съществува, а македонците са българи.

Това заяви кметът на Солун Янис Бутарис. Изказването е направено пред гръцкия вестник "Неос Космос", който излиза в Австралия.

В интервюто градоначалникът добавя, че трябва да бъде намерено компромисно решение за името на северната съседка на Гърция, което ще бъде болезнено, но необходимо.

Някак си не ми идва този регион да го нарека Македония.

Признавам, че тези хора трябва да получат идентичност. Да бъдат нещо. Да не забравяме, че са българи. Не съществува македонски език. Всичко това беше създадено от Тито, коментира още Бутарис.

Според него, Славомакедония е приемливо решение за ново име на Република Македония. Родът на Бутарис произлиза от македонския град Крушево, припомня "Неос Космос".

По-рано днес  македонските медии традиционно изразиха злорадството си, че България няма да е скоро в Шенген.

Повечето от медиите в западната ни съседка отделят сериозно внимание на изказването на вицепремиера Меглена Кунева в понеделник, че е много вероятно след заключението от докладите от Европейската комисия Румъния да влезе в Шенген, а България - не.

„България най-вероятно ще бъде отделена от Румъния в Механизма за сътрудничество и оценка“, цитира Кунева македонският вестник „Вечер“. „Шенген не е само името на една градче, а икономика. Докладът на ЕК ще бъде много тежък за България, а в сравнение с двете страни ще бъде в полза на Румъния”, заявила Кунева.



Източник: bnews





Коментари

горе