Няма неизлечима болест



Търсен от много хора, популярен с познанията си за билките и лечението с тях, той е помогнал на стотици хора, загубили вяра, че ще могат по-дълго да се радват на изгрева на слънцето.

Дори в Америка знаят за прочутия лечител с чудодейните билки и му поръчват лек по телефона. За голямото богатство и сила на билките от малък е учил от баба си и дядо си, които били знахари. Завършил е летателна школа в СССР, работил е като летец. Летял е до Европа, Африка, Канада, Америка и Азия. Бил  е и военен, ел. монтьор, завършил е техникум по радио и телевизия.

Предпочита да прекарва ежедневието си на морето, на каравана на брега на Арапя. „Там има едни скали, там плувам, правя три курса, не се плаша от вълните, огромно удоволствие ми прави дори бурното море. То ми върна дишането. Един курс е около час и 20 минути.“





Обожава де се занимава с природата и нейните тайнства. След една житейска катастрофа се отдава изцяло на природолечителството, през 1879 г. става билкар.

Завършва Факултета по народна медицина по живково време, овладява и китайската медицина. Целият си опит ежедневно споделя със сина си и дъщеря си, за да продължат неговото дело и да помагат на хората. Чудодейният мехлем на Еньо Миланов „Жули“ е кръстен на дъщеря му Жулиета. Вълшебният крем  се прави от съпругата му Марияна – за изгорено, парадонтози, травми, крем за всичко.

Надълго и на широко може да ви разказва за източната религия и мистика, за учението за чакрите, прави и ирисова диагностика. В началото на нашия разговор ми говори за Петър Дънов, който често казвал „Посрещаме слънцето сутринта“. Енергетиката на белия дроб е от 3 до 5 сутринта, неслучайно той е знаел, кога да посрещне слънцето. Сутрин си казвал „Боже, зареди ме с енергия. За мен Бог е слънцето. Слънцето ни пълни с неговата си жизнена енергия, която е всичко за нас. Когато човек свикне да ползва тази енергия, той има всичко.“ За Еньо Миланов това е най-голямата благодат. Прочутият билкар съветва, че сутрин закуската е необходима, обядът да делим с приятели, а вечерята трябва да даваме на врага си, защото вечерно време няма ензими. Често казва, че всичко хубаво дължи на лошотиите, защото ако не са те, няма да върви напред.





“Няма нелечими болести, има нелечими пациенти“, неведнъж по време на срещата ни повтаря тази своя малка истина именитият лечител от Симеоново. Според него всеки живее с някакво предубеждение, смята, че е прав и не слуша другите. Признава, че е вярващ човек и се е убедил многократно в това. “Баща ми беше строг с мен, природата също“. Преди години е имал астма, дори е щял да се удави в морето, лекувал се с всякакави лекарства. Но най-накрая е помогнала чудодейната сила на билките.

Според Еньо Миланов днес зачестяват психическите разстройства. Най-хубавите билки за неврозите - розмарин – подправка за пилешко, за риба, цвят от акация - пчеличките си правят белия мед от него, мащерка, маточина, босилек и други такива ароматни билки. Комбинацията се прави в зависимост от това кой на кой аромат разчита повече. Може да се комбинира и с някоя от дяволските билки – страшниче, защото качва ниския пулс и сваля високия, наричат я така, защото гони страха.

Билката за пари и добър бизнес е върбинка, казва Еньо Миланов, добре е да я има във всеки дом, за да носи благопополучие. Добре е да имаме и живовляк, както и жълт кантарион. „Всички билки са чудодейни и лековити“, усмивка подчертава прочутият български билкар.

Имелът е билката на спасението според него. Супена лъжица сурово нарязан имел се залива с 300 мл студена вода и престоява цяла нощ. Действа кръвоспиращо, запичащо и регулира кръвното. Нарича я билката на спасението, защото тя е велика билка по време на коледните празници. Берат я и я подаряват като букети. Казват, че действала любовно, защото птичката като кацне на дърво, той й се лепи по крака и така се развъжда.





Анасонът е билката, която може да пребори свинския грип. Една чаена лъжица счукани плодчета анасон се киснат в 500 мл вряла вода. Течността се прецежда и се пие по 150 мл преди хранене три пъти дневно.

Лек срещу диабета

Прочутият билкар ми довери и една рецепта за лек срещу диабета – често срещано заболяване днес и сред млади, и сред по-възрастни. 20 г стрък бял имел, 30 г листа от боровинка, 10 г стрък седефче, 30 г царевична коса, 30 г бобови шушулки, 20 г сминдух, 40 г плод от шипка. В зависимост от телесното тегло по 1-2 с.л. се слагат в 500 мл вода и се вари не повече от 5 минути. Изпива се на три пъти, 20 минути преди хранене. По думите на Еньо Миланов изключително добре въздейства и тинктурата от боровинка, бял имел, седефче, валериана и сминдух. Пие са по 30-40 капки дневно с 50 мл изворна вода, в краен случай може и с минерална.

Розата гони кашлицата, разказва ми прочутият симеоновски лечител. Има приятен аромат, но е полезна преди всичко за здравето. Действа противовъзпалително при кашлица, бронхит, има и разхлабително действие. 1-2 с.л. изсушена роза се залива с 500 мл вода и се изпива на три пъти.

Змийското мляко пък цери брадавиците, разяснява билкарят. Пресен сок от стъблото на змийското мляко се слага върху брадавицата или порезна рана. Растението се казва още жълтениче, защото лекува жълтеница и хепатит. „Очевидно кокошките са по-остроумни и хитри от нас, щом го кълват, няма хванат птичи грип“, шеговито казва Еньо Миланов.

Рецепта за сърце

По 20-30 г листа от мащерка, маточина, дяволска уста, блатен тъжник и очеболец се смесват. 2 с.л. се кипват в 1 л вода. Това помага при сърдечна невроза и предпазва от инфаркт, уточнява симеоновският лечител.

„Да бъдем положителни и само добри мисли, дори на лошия човек само с добро да отвръщаме. Не прави другиму това, което не искаш на теб да ти се случи.“ С тези думи и с блага усмивка ме изпрати световноизвестният български лечител Еньо Миланов.



Източник: GoBio





Коментари

горе