Знаете ли думата, която дава най-мощна енергия на българите? А коя е най-вредната?



оренда orenda думата дава енергия на българите

Няколко обяснения, какво е Оренда от различни извори:

Оренда е вътрешната сила на душата, която е свързана с по-висш Личен дух.

Оренда означава Водач от Небето, който следи и направлява специалните дела на човека на земята.

Оренда е духовно място, в което войнът изгражда своя боен дух.

Оренда е най-старата българска дума.

Оренда е сила, която ако овладеем, можем с едно докосване на ръката си да убием или съживим друг човек.

Оренда е дума с огромна и мощна вибрация.

Оренда е знанието на прабългарските шамани (Колобри).

Прочетох тези твърдения след като започнах да работя с Оренда символите и да превръщам Оренда в практика, която ме накара да се чувствам като пътешественик и откривател, на стар и забравен свят, свързан с нас Българите. Различни са нещата, които откривах, интересни , респектиращи, удивителни, изморителни, отчайващи, объркващи, вълнуващи …… истински. В този свят, светът на Оренда, животът е магия и аз изпитвам респект към него.

Реших постепенно  да разказвам за Оренда. Понякога с дълги обяснения, друг път с кратки твърдения и ребуси.

В Оренда има два основни принципа.

 – Синхронизиране

 – Концентрирано намерение

Оренда Символите носят посланието, завихрянето, движението на частиците. Те са само способ, ключ за отключването на същинската енергия.

В Оренда има „слово” (вълни, безкрайни вълни), което започва от момента на изричане и продължава вечно да се движи. Преминава през времето и пространството и се превръща в материя.

Оренда не е знание, Оренда е практика изградена върху правила и закони. Оренда е тристепенно отключване. Оренда е свързване на теб с Теб. Оренда е вечно движение.

Това са първите изречения за Оренда към Вас от мен. Преди да продължим, ето Ви тема за размисъл, от следния списък, напълно верен от медицинска гледна точка:

-         Всяко умение, което научвате, създава нова невронна мрежа в мозъка Ви.

-         Всяка нова мисъл създава уникален модел в мозъчната Ви дейност.

-         Всяка промяна в настроението Ви се предава до всяка част на тялото Ви от “молекули вестители”, които променят химическата активност на всяка клетка.

-         Всеки път, когато се упражнявате, Вие променяте скелета и мускулите си.

-         Всеки залък храна променя метаболизма Ви.

-         Сексуалната Ви активност, променя хормоналния Ви баланс.

-         Стресът отслабва имунната Ви система.

-         Гените Ви се настройват според Вашите мисли и емоции и по все още необяснени начини, могат да се включват и изключват според желанията Ви.

-         Имунната Ви система се засилва в зависимост от любовта, която изживявате.

-         Мъка, загуба и самота, увеличават риска от болести и съкращават продължителността на живота Ви.

Замислете се, всичко е в движение. Няма нищо фиксирано. Разбирането, осъзнаването, моделите ни, тялото, духът, душата, всичко, абсолютно всичко се променя и развива. Единствено липсата на движение и промяна е неестествена.

 

~orenda.bg

 

ОРЕНДА е думата, от която ние, съвремените българи, можем да черпим невероятна по сила енергия.

Тя олицетворява магическите сили на нашите нашите деди, които се предават по наследство през вековете, откакто има българи.

ОРЕНДА е древно знание, свързано с Българите, старите руни и Глаголицата.

Оренда е Духовен път, Практика, Концентрирано намерение за щастие, Свързване със същността ни от Светлина, Дъхът на Бога.

 В живота си човек често взима решения, воден от разума, пренебрегвайки вътрешните си усещания или своята интуиция. Гласът на разума и шепотът на интуицията се разминават.

Разумът анализира, търси доказателства и логика, обременен от външни влияния, очаквания, представи, нагласи, обществено мнение, среда.

Интуицията е инструментът на душата, който ни свързва с истински значимите за нас неща.

На учени и невежи вече е напълно ясно, че нелечимите болести на съвремието – СПИН, рак и тези, които се задават в бъдъще, се причиняват от липсата на енергия за борба с отровите, т.е. от липса на имунитет. Днес хората са по-застрашени от всякога от загубата на жизнена енергия. Няма човек, който да не изпитва нужда от знания и техники за енергийно стимулиране.

Консерванти, токсични вещества, генномодифицирани култури ни тровят чрез храната, а радиацията, стресът в ежедневието, електромагнитните излъчвания от телефони, телевизори и компютри „изсмукват” енергийния ни потенциал. Днес всички сме изправени пред необходимостгта да търсим начини за съзнателно „зареждане” с енергия за живот. Много е глупаво поради невежество да не се възползваме от познанията на предците си за попълване на енергийната си недостатъчност.

Ние българите носим в кръвта си мощни енергии, но не ги познаваме. За науката вече е доказана истина, че вибрациите на музикалните тонове и на звуците в отделните думи притежават различни по сила и вид енергийни заряди. Така за българите има една дума, която директно ни зарежда с предаваната по наследство положителна енергия – Оренда 

Оренда се е наричала магическата сила, поддържала една духовна територия (саракт), върху която се съхранявал и развивал българският дух. Предците ни са вярвали, че тази тайнствена сила можела дори да убива човек само с едно докосване. Прабългарските воини чрез специални практики култивирали тази божествена сила. Воините ветерани, жреците на Тангра и особено канът се смятали за въплъщение на тази сила и знаели тайните за нейното управление. Българите вярвали, че орендата се прехвърля от един човек на друг. Оттук произлиза и ритуалът с чашата от човешки череп. Считало се, че когато победителят пие от тази чаша, той поема орендата на победения враг.

Древните българи вярвали, че притежават най-мощната и истинска вътрешна сила. Чрез нея Тангра ги отличил от останалите племена и ги предопределил да побеждават и да изпълнят специалната мисия, с която ги е натоварил. Бойното умение на прабългарите също било дарено от Тангра заедно с магическата сила Оренда.

Духовната сила на прабългарите, въпреки че изглежда сходна с някои източни идеи, е много по-различна от тях. Орендата на прабългарите е безспорно по-мощна, по-реална и прагматична, присъства осезаемо в живота на народа и в бойната практика на воините. Тази сила и знанието за нея достигат до нас като се предават от поколение на поколение.

“Българите са от религията на магите”, пише арабският хронист от Х век Ал Масуди. Жреците на върховния бог Тангра (на древнобългарски колобри) извършвали жертвоприношения, гадаели по различни начини и владеели лечителското изкуство. Жреците-лечители шепнели специални тайни думи около запален огън, после удряли звънец и тъпани, изпадали в транс и произнасяли заклинания за пропъждане на злите духове.

Древните българи почитали неодушевени предмети и вярвали в магическата им сила
Те вярвали, че цялата Вселена е изпълнена с една особена, свръхестествена сила, която не представлява винаги едно точно определено божество. Тя се крие по някакъв начин във всички предмети. Тази сила, за която, смятали, че обитава главата и кръвта, може да преминава от човек в друг човек или от човек в предмет и обратно, според поверието за т.нар. оренда.

Поверието за оренда (или мана) е аналогично с основното понятие на древнокитайската философия за вътрешната енергия “Ци”, така също и с понятието “Ки” при японците. При индусите то се нарича “Прана”. Това съвпадение е доказателство за езотерични култове и познания с общ корен и идващи от най-дълбока древност. Ритуалът с черепите-чаши е познат също и в Тибетския езотеричен будизъм, както и в религията „Бон”.
Днес трябва да използваме по съвременни и цивилизовани начини силата на родовия си дух, която ще ни помогне да се преборим със стреса и болестите на епохата си. Достатъчно е да вярваме в мощта на нашата уникална енергия и да вибрираме думата Оренда с положителни мисли всеки ден.

Просто сутрин или в по-важните моменти от деня заедно с молитвата към Бог можем да произнасяме отчетливо звуците на магическта прабългарска сила. С упорита практика всеки ще усети как за него самия е най-подходящо да произнася думата Оренда, за да се изпълни с енергия за успех и съзидание.

Така ще се зареждаме с вибрациите, които са давали сила и на древните ни предшественици на бойното поле или в живота. Колкото по-чисто и по-ясно вибрираме думата Оренда, толкова по-силна ще бъде българската енергия, която ще се влива в нас.

Не е лошо да сме запознати и с думите, чиито вибрации отнемат жизнеността ни или ни натоварват с отрицателни енергии. Те са много, но най-отрицателната, най-мръсната дума е „пари”. Това словосъчетание зарежда този, който го произнася, с низки, опасни енергии и трябва да се избягва. Задължително е да свикнем да заместваме думата „пари” с всякакви нейни синоними – средства, финансии, каквото и да било друго съчетание от думи или изрази, за която се сетим. 

Недобри енергии носят също и много кратките думи и имена, както и тези с натрупани съгласни, които трудно се произнасят – „кр”, „тс”, рф”, „ск” и др.

Това са твърде сериозни неща. Пренебрегването на енергийния потенциал на имената и на речта е израз на невежество, което се отразява върху здравето и вътрешния баланс на всеки човек.

Изобщо настъпва времето, когато като просветени хора от епохата на Водолея трябва да се обърнем към забравените древни знания, практики и принципи, спазвани в ежедневието от нашите предшественици, за да постигнем отново хармония с вибрациите на Вселената.

Та нали всички сме нейни деца и не бива от глупост да се саморазрушаваме и да се противопоставяме на нейните закони.

~astrodiona.com (46952)



Източник: dianadeleva





Коментари

горе